Syv nye anmelderfavoritter

Skønne romaner med masser af stjerner

Vi er gået på opdagelse i alle de spændende, nye romaner og har fundet syv splinternye anmelderfavoritter til dig. Her er både mulighed for at dykke ned i kejserriget Kina, New York under Coronaen, en svær forelskelse i Chile og spændende danske debutanter.

”Fjorten dage: en kollektivroman” af Charlie Jane Anders
På grund af corona-nedlukningen mødes beboerne hver aften i deres bygning i New York, hvor de fortæller hinanden historier fra deres liv. ”På et tag i New York sidder en broget flok af lejere under de første uger af den amerikanske coronanedlukning og fortæller hinanden historier. Det er den enkle ramme i vellykket roman, hvor 36 kendte forfattere fra det store kontinent fletter fortællinger om livet.” 5/6 stjerner – Jyllands-Posten. 

”Med hjertet i hånden” af Liv Helm
Da Livs mormor og morfar begår selvmord, bliver det startskuddet til en eksistentiel rejse, der fører hende forbi barndommens traumer og psykiske udfordringer. Undervejs reflekterer Liv over kærligheden, livet og de hændelser, der former os som menneske. ”Teaterchefen og instruktøren debuterer som forfatter med en fremragende virkelighedsnær roman om død, fødsel og voldsomme oplevelser i barndommen.” 5/6 stjerner – Berlingske Tidende. 

”Den slemme pige” af Mario Vargas Llosa 
Ricardo forelsker sig som dreng dybt og inderligt i Lily, en fattig pige fra Chile. Det bliver starten på en historie om betingelsesløs kærlighed, hvis handling foregår på flere kontinenter og over flere årtier. ” I sin sidste roman før han fik nobelprisen viste Mario Vargas Llosa, hvordan umulig kærlighed kan være den eneste mulige.” 5/6 hjerter - Politiken. 

”Mr. Et.” af Jens Lapidus
Selvom Teddy prøver at gøre det rigtige, suger gaden ham til sig og indhyller både ham selv og hans familie i problemer. Teddy forsøger desperat at finde en vej ud, og først går det godt - og så går det helt ad helvede til! ”Svenske Jens Lapidus viser igen med ’Mr. Et’, at han er en af tidens bedste krimiforfattere.” 5/6 hjerter - Politiken. 

"Mit liv som kejser" af Su Tong
Bogen handler om en umoden og uerfaren barnekejsers optur og fald i feudaltidens Kina. Historien er fortalt af Duanbai, der bestiger Xie-imperiets trone efter farens død.
 "At være kejser var ikke helt nemt, forstår man på en vidunderlig kinesisk roman. Alle hev og sled i en – og de ældre brødre havde kun en drøm: at slå kejseren ihjel." 5/6 hjerter - Politiken. 

"Hundrede børn" af Fine Gråbøl
Karl er næsten 12 og går på en sangskole, hvor han synger i drengekoret og holder til på det hemmelige sted i frikvartererne sammen med sine venner. En dag begynder skolebygningen at hælde. En poetisk, musikalsk og smuk roman om musik, børneliv, fællesskab og følelsen af noget magisk. "Fine Gråbøls nye roman, ’Hundrede børn’, er en forbandet velsignelse til dansk litteratur. Med korsang, gotik og EyeQ skærer hun ind til elfenbenet." 5/6 hjerter - Politiken.

"Kun til navlen" af Linea Maja Ernst
Kollektivroman om en vennegruppe i trediveårsalderen, der er samlet i et sommerhus. "Linea Maja Ernsts ‘Kun til navlen’ er en parfumeret drøm af en debutroman om venskabets vilde kraft. Det er i bogens flydende sexscener, at forfatteren placerer sig sikkert i sin samtid." 5/6 hjerter - Politiken. 

Materialer