Ny udstilling
Ny udstilling

Ny udstilling: Mellem to kulturer

06.05.24
Vild med bøger om andre kulturer og kulturmøder? Så kig med her!

Vi har fået nye udstillinger på 2. sal i Ballerup. Her har litteraturformidlerne håndplukket gode bøger efter forskellige temaer. Herunder fortæller Sarah om udstillingen "Mellem to kulturer" - og hvilke bøger i udstillingen, der er hendes favoritter.

Mellem to kulturer

Der bliver skrevet meget god litteratur om at leve mellem to kulturer, kulturmøder og kulturchok. I denne udstilling har jeg udvalgt materialer, der beskæftiger sig med temaet på forskellige måder: At være nydansker, at jonglere to kulturer på én gang, at stamme fra det ene og blive til det andet. Vi bevæger os også geografisk fra Grønland til Mellemøsten, fra Danmark til Caribien. 

Hvis du mangler et sted at starte, får du her mine tre favoritter:

"Mr. Loverman" af Bernardine Evaristo 

Den caribiske emigrant Barry lever et dobbeltliv i London som henholdsvis ægtemand, far og bedstefar og som skjult homoseksuel med sin gamle ven og elsker Morris. Tør han "springe ud" i al offentlighed efter en tilværelse fyldt med hemmeligheder?

"Eksil" af Jakob Ejersbo

Samantha kommer som barn med sine forældre til Tanzania, hvor hendes teenagertilværelse er præget af pjækkeri, sprut, drenge og stoffer.

"Rabbinerens kat" af Joann Sfar 

Katten får talens magt, da den spiser rabbinerens papegøje, men da den straks begynder at lyve, beslutter rabbineren sig for at gøre den til en god jøde. En tankevækkende graphic novel for alle, der er interesseret i andre kulturer.

God læselyst!

- Sarah