På Ballerup Bibliotekerne fejrer vi Verdens Bogdag

23.04.24
Siden 1995 har man sat den 23. april i bogens tegn. Verdens Bogdag (på engelsk "World Book Day") er dedikeret til fejring af bøger, dens læsere og publikationer. Læsning kan være mange ting – også gøre dig sundere! I denne artikel vil vi præsentere jer for, hvordan.

Læsning forbedrer din koncentration.

En af de dejlige ting ved bøger er, at man kan fordybe sig og forsvinde helt ind i et andet univers, en anden galakse, en dystopisk fremtid eller blot en anderledes hverdag. Den fordybelse, som ofte sker automatisk, er ikke blot med til at gøre bogen mere levende, men også et aktivt middel til at forbedre din koncentration. Ved at have fuld fokus på bogen foran sig, træner man hjernen til at fokusere bedre og i længere tid. Læsning er derfor et godt værktøj til at afvige fra teknologiens fristelser og fordybe sig.

Læsning gør dig klogere.

At læse bøger gør dig klogere! Det virker måske som en gammel skrøne eller et argument, bibliotekaren blot ville bruge for at få flere til at læse, men der er noget om snakken. Mens man bliver underholdt af en god bog, optimerer man samtidig adskillige personlige kompetencer. Læsning giver nemlig et bedre ordforråd, større empati og gør en klogere på verden.

Læsning giver bedre søvn.

Nej, den bedre søvn kommer ikke fordi "læsning er kedeligt", men det kan være et værktøj til at afstresse efter en lang dag. Hvis man inkluderer læsning som en del af sin aftenrutine, fortæller man hjernen, at den analoge afstresning betyder, at man snart skal sove.

Læsning formindsker risikoen for demens.

Måske en af de mere overraskende, men undersøgelser viser, at læsning formindsker risikoen for at få demens senere i livet. Man kan anse læsning som en form for motion for hjernen. Ligesom man vil løbe en tur for helbredet, kan en god og kompleks bog sætte gang i hjernens blodomløb og derfor holde den godt aktiveret.

Fejr Verdensbogdag med os med titlerne i bunden og læs dig sundere.

Kilde: https://laesforlivet.dk/10-gode-grunde-til-at-laese/

 

Materialer