Tegneserier på tapetet - de bedste tegneserier i kun et bind

Af Anonym (ikke efterprøvet)
16.01.19
Kan du ikke overskue at skulle gå i gang med en hel serie? Men vil du stadig gerne læse tegneserier? Fortvivl ikke, for her kommer syv gode tegneserier, som kun er et enkelt bind. God fornøjelse!

Watchmen af Alan Moore (2006)

I et utopisk 1985, hvor USA har vundet Vietnamkrigen, Nixon stadig er præsident, atomkrig truer, og superhelte er en normal del af hverdagen, vedtages en lov mod superhelte. Men de aldrende idoler reagerer med ekstrem vold imod denne lov. Tegneserien blev også filmatiseret i 2009.

Batman – the killing joke af Alan Moore og Brian Bolland (2015)

Jokeren er igen stukket af fra sindssygehospitalet Arkham Asylum. Batman forsøger at fange ham, men Jokeren har taget politidirektør Gordons familie som gidsler. Denne tegneserie kan læses helt uden sammenhæng med de mange andre Batman tegneseriehæfter. Man kan nærmest kalde det Jokerens oprindelseshistorie.

Tegneserien blev lavet til en tegnefilm i 2016, hvor selve Mark Hamill (Luke Skywalker) lagde stemme til Jokeren.

Den uartige rotte af Bryan Talbot (1999)

Her følger vi pigen Helen Potter, der sammen med sin kælerotte løber hjemmefra, da hun får nok af farens seksuelle misbrug og morens jalousi over farens tilnærmelser. Vi følger Helens rejse, både fysisk og psykisk, og hendes forsøg på at finde sig selv. 

Maus af Art Spiegelman (2006)

Gennem samtaler med faderen fortæller Art Spiegelman familiens historie under 2. Verdenskrig, hvor forældrene ender i Auschwitz. Han skildrer dels forholdet mellem første og anden generation af overlevende og dels sine egne problemer med at klare faderens stadigt mere urimelige krav til sine omgivelser. Forholdet mellem far og søn er anstrengt, og denne grafiske novelle er Art Spiegelmans forsøg på at forstå sin far og de oplevelser han havde under 2. verdenskrig.

The end of the fxxxing world af Charles Forsman (2018)

Teenagerne Alyssa og James stikker af fra deres familier i en stjålen bil. James udviser sociopatiske tendenser, og en af hans drømmer er at slå et menneske ihjel, men da det sker, er det ikke, som han havde forestillet sig. Alyssa er er blændet af kærlighed og er uvidende om James fantasier. Dette er tegneserien bag tv-serien af samme navn.

V for vendetta af Alan Moore (2005).

I et totalitært styret England i en nær fremtid dukker den maskerede oprører V pludselig op og begynder at skabe politisk uro med en stribe veltilrettelagte terroraktioner rettet mod landets magthavere. Med hjælp fra kvinden Evey forsøger han at vælte regeringen.

Habibi af Craig Thompson

I et fiktivt islamisk eventyrsamfund møder vi Dodola og Zam - to slaver, der forelsker sig i hinanden i en grum verden, hvor man på den ene eller anden måde bruger sin krop for at overleve.

Materialer