Bomben der ændrede vores verden

15.03.24
Varm op til livestreamet videnskabsforedrag

I kølvandet på sidste weekends store Oscar-sejr for storfilmen Oppenheimer - der netop omhandler atombombens tilblivelse - glæder vi os til at kunne livestreame videnskabsforedraget "Bomben" direkte fra Aarhus Universitet. 

Oplev lektor i videnskabshistorie, Kristian Hvidtfelt Nielsen, fra Aarhus Universitet og professor i kernefysik, Hans Otto Uldall Fynbo, fra Aarhus Universitet, der vil fortælle om, hvordan atombomben blev til og ændrede verden. Glæd jer til et spændende foredrag i et krydsfelt mellem fysik, historie og sikkerhedspolitik. Læs mere HER

Varm op til aftenen
Atombomben har for evigt ændret verdenshistorien og sat sit aftryk på menneskehedens skæbne. Fra dens gruopvækkende destruktion i Hiroshima og Nagasaki til dens rolle i den kolde krig og dannelsen af international sikkerhedspolitik er atombomben et emne, der fortsat fascinerer og skræmmer.

I en tid, hvor atomvåben stadig udgør en trussel mod verdensfreden og globale sikkerhedsspørgsmål, der er mere presserende end nogensinde før, er det afgørende at udforske historien, videnskaben og politikken bag atombomben.

Derfor har vi som optakt til foredraget d. samlet en lille liste med nogle af de bedste bøger, der kan bidrage til en dybere forståelse af denne opfindelse, der har haft og har så vidtrækkende konsekvenser for vores jordklode.
 

Materialer