SoMe, Shitstorms og Digital Dannelse

19.01.24
Varm op til foredraget med Abdel Aziz Mahmoud

Det er stort set umuligt at gå gennem hverdagen uden brug af teknologi, og store dele af vores interaktion med andre mennesker foregår blandt andet på sociale medier. Så i en tid, hvor information spredes lynhurtigt, og kommunikation er øjeblikkelig og nem via et tryk på send-knappen, står vi over for store udfordringer, hvor begreber som fake news, digital krænkelse og ikke mindst shitstorms er helt nærværende.

Digital dannelse er derfor en helt afgørende og vigtig del af vores opdragelse.

Den 31. januar kl. 19 får vi besøg af Abdel Aziz Mahmoud, der i foredraget med den meget direkte titel "Tal ordentligt eller luk røven" kommer og fortæller præcis om, hvordan det er at møde modstand, fordomme osv. på sociale medier, og hvordan det påvirker ikke bare ham, men hele samfundsdebatten.

Læs mere om foredraget og køb billet HER.

Hvad er digital dannelse? 
Digital dannelse refererer blandt andet til evnen til at navigere, forstå og deltage konstruktivt i den digitale verden. Dette indebærer ikke kun teknologiske færdigheder, men også en forståelse for etisk adfærd, digital sikkerhed og kildekritik. Digital dannelse er afgørende, da det ikke kun påvirker den enkeltes evne til at trives online, men også samfundet som helhed.

Hvad er shitstorms?
Shitstorms opstår primært på sociale medier, når en kontroversiel begivenhed eller udtalelse, f.eks. fra en offentlig person, får massiv negativ opmærksomhed, og hvor debatten afspores, og det konstruktive blik forsvinder i den ene beskyldning efter den anden. Det er dog vigtigt at pointere, at modsat så findes der også love storms.

Shitstorms på sociale medier er blot et af de mange aspekter af det komplekse digitale landskab, og hvor løsningen kan være at prioritere en samtale, hvor nuancerne kan komme frem, og at netop dette forhåbentlig kan bidrage til at forme en mere positiv online-tilstedeværelse for både afsender og modtager.

Vi håber at se dig til en fantastisk aften med Abdel, og i mellemtiden har vi sammensat en lille liste med super indsigtsfulde materialer, der kan være med til at kaste lidt lys over vores kommunikation i den digitale verden.
 

Materialer