Solrige serier til sommerferien

07.07.23
Børnebiblioteket anbefaler bøger

Mangler du en god bogserie til ungerne, som skal underholdes på bilturen sydpå? Eller skal de ned i gear derhjemme i hængekøjen?

Vores sommerkonkurrence Sommerbogen kører derudaf og vi har masser af gode serier i stakke klar til jer. Find et udvalg i listen herunder.

Flere af bøgerne findes også som lydbøger på eReolen Go!

God sommerlæsning!

 

”Hotel Den gyldne skurfugl” af Måns Gahrton

Læs f.eks. bog fire i serien; ”Sommerkaos på Guldkysten”. En rigtig sommerbog der handler om Roger og familien Rantanen, der laver en sandstrand nede ved søen til deres hotel og sætter en annonce i Turistbladet. De får mange gæster, men ikke alle ønsker det samme. Rogers opfindelse af en sandflyttemaskine fører til skabelsen af en fantastisk forlystelse for børn og voksne. Hvad skal familien Rantanen gøre når de trænger til ferie? 
Første bog i serie: Den mystiske gæst. Fra 7 år.

”Robinsamse” af Kim Langer

YouTube-parret Robin og Samrita - også kendt som RobinSamse - opdager ved et tilfælde en mystisk skakt til Jordens indre. Her må de redde en muldvarp i nød for at kunne komme hjem igen.
Første bog i serie: Rejsen til Jordens indre. Fra 8 år.

”Pigeliv love” af Sara Ejersbo

Josefine er taget på sommerferie hos sin tante ved Vesterhavet. Her møder hun en sød fyr, som er vildt god til at surfe. Mon de skal være mere end venner?
Første bog i serie: Den magiske sommer. Fra 10 år.

”Verdens farligste slæng” af Arne Svingen

Læs f.eks. bog tre i serien; ”På dybt vand”. En sommerlig, sjov bog med fem korte historier om Verdens farligste Slæng og deres træhytte i Ondskabens skov. Denne gang trækker slænget i plastik badebukser, kurerer en forelskelse, får et nyt midlertidigt voksent medlem, bygger en kæmpe slangebøsse og oplever det sande venskab.
Første bog i serie: Verdens farligste slæng. Fra 10 år.

”Woodwalkers” af Katja Brandis

Fantasy-serie om drengen Carag, der er woodwalker og kan skifte mellem at være puma eller menneske. På kostskolen Clearwater High bliver Carag venner med granegernet Holly og bisonen Brandon - og venner får han brug for.
Første bog i serie: Carags forvandling. Fra 11 år.

”Sommer-serien” af Jenny Han

En romantisk serie for de ældste sommerbogslæsere. Hver gang 15-årige Belly holder sommerferie ved havet, har hun altid haft et lille ønske om, at en af hendes venner, brødrene Conrad og Jeremiah, ville bemærke hende på samme måde, som hun bemærker dem. Men de har bare været venner. Så en sommer begynder tingene at ændre sig.
Første bog i serie: Den sommer alting ændrede sig. Fra 13 år.

Materialer