Læsehund

Har dit barn svært ved at læse?

16.01.24
Mød læsehunden Buddy

Vi er rigtig glade for igen at kunne tilbyde læseforløb med en læsehund.

En læsehund er en venlig og børneglad hund, der motiverer børn til at læse ved at lytte tålmodigt og interesseret til alverdens historier. En læsehund er godkendt og certificeret til at arbejde på biblioteket med netop denne opgave.  
Læsehunden hverken dømmer eller retter på barnet, men tilbyder roen og nærværet, der skaber tryghed og tillid hos barnet. En læsehund er med til at skabe en positiv og anderledes læseoplevelse, og resultatet er øget læselyst og selvtillid. 

Læsehunden Buddy er en skøn blanding af bomuldshund og lhasa apso. Han er rigtig glad for børn og er noget af en kælepotte. Desuden er han allergivenlig.

Hvornår og hvor foregår det?

Tidspunktet for den ugentlige læsestund aftales med læsehundens ejer Nanna. Buddy læser dog kun tirsdag eftermiddage.
 
Vi mødes på Ballerup Bibliotek i børneafdelingen på 1. sal, hvor der er lavet en lille hundehyggekrog i Eventyrrummet. Dit barn læser op af sin egen medbragte bog, eller vi kan finde en bog på biblioteket. 

Vi starter hver læsestund med at hilse, hygge med Buddy og snakke om, hvordan det er gået med at læse derhjemme. Så læser dit barn højt for Buddy, og vi slutter af med at tegne dagens felt på diplomet. 

En læsestund varer ca. 35-40 min. og et læseforløb varer typisk 6 uger (1 læsning pr. uge). Når forløbet er slut, får barnet sit diplom.

Sådan tilmelder du dit barn

Skriv til sjaelland@laesehunde.dk 
I mailen skal du skrive følgende: barnets navn, alder og bopælskommune. 
Ønsker du, at dit barn skal læse på Ballerup Bibliotek, angives det også i mailen.