Kvindernes internationale kampdag i børnebiblioteket

08.03.24
Den 8. marts er det kvindernes internationale kampdag. Vi kan kæmpe imod uligheden på mange forskellige måder. Her er et par eksempler, som vi håber kan inspirere.

I Danmark får mænd flere penge i løn end kvinder, selvom de udfører det samme arbejde. Derfor fandt man på at holde ”Kvindernes sidste arbejdsdag”, for er det egentlig fair at kvinderne skal arbejde lige så lang tid som mænd, når nu de får færre penge for det?

I Island strejkede 1 ud af 4 af alle islændinge den 24. oktober sidste år, fordi de var utilfredse med uligheden i lønnen.

Den 8 marts er der demonstrationer rundt omkring i Danmark, der har fokus på kvindernes rettigheder.

For nyligt fandt man ud af at kvinder næsten ikke bliver nævnt i de historiebøger, som man bruger i skolerne, selvom der jo også var kvinder, der havde stor indflydelse før i tiden. Heldigvis er der nogle dygtige forfattere, der har sat sig for at sætte fokus på de historiske kvinder.

Med andre ord, er der mange måder, man kan vise at man er utilfreds med hvordan piger og kvinder bliver behandlet. Besøg børnebiblioteket, lån en bog om emnet og få gode ideer til kæmpe mod ulighed.

Materialer