Fra Kulturministeriets hjemmeside

Hvem har vundet prisen?

Vinderne af Kulturministeriets forfatter- og illustratorpris for børne og ungdomsbøger er:

Årets forfatterpris går til Hanne Dagmar Raaberg for bogen Papirhjerter og Jakob Martin Strid modtager illustratorprisen for Den fantastiske bus (Eller hvordan vi kom fra A til B).

”Gode læseoplevelser sætter sig som positive spor i resten af ens tilværelse. Man bliver simpelthen mere tilbøjelig til at fordybe sig i litteraturens verden senere i livet. Derfor er jeg stolt af, at jeg for anden gang i mit virke som kulturminister får lov til at overrække Forfatterprisen og Illustratorprisen til aktuel børne- og ungdomslitteratur, der skaber læseoplevelser i særklasse. Tak til årets prismodtagere, der bidrager med stærke og gribende historier om og til vores børn og unge. I har i den grad fortjent prisen for jeres fantastiske værker.” siger Kulturminister Jakob Engel-Schmidt om de to vindere. Læs mere om motiveringerne for priserne på Kulturministeriets hjemmeside.

Det er muligt at låne Papirhjerter på biblioteket og på ereolenGO

Desværre har vi endnu ikke fået Den Fantastiske Bus på Ballerup Bibliotekerne, men Jakob Martin Strid har heldigvis skrevet andre fantastiske bøger, som man kan låne på biblioteket.

Materialer