Tre medrivende lydbøger til barnevognsturen

En med kærlighed, en med humor - og pingviner - og en med masser af uhygge!

Jeg har egentlig altid været tilhænger af den fysiske bog, så det var først under min første barsel, at jeg fik øjnene op for lydbøger. Der var mangel på tid og overskud, så det var nærmest kun, når jeg gik tur med barnevognen, jeg kunne få slugt nogle bøger - og det blev så bøger fra ereolen. Jeg fandt også ud af, at jeg gik efter nogle andre typer bøger, når det skulle være lydbøger. Der skulle som minimum være godt smæk på handlingen og et ikke alt for omfangsrigt persongalleri, så min trætte hjerne kunne overskue fortællingen og ikke lige pludselig vandre og tænke på, hvad vi fx manglede at købe ind.

Min yngste søn sover stadig middagslur, så denne sommer ser jeg frem til gåture med barnevognen i det skønne, danske sommerland med disse tre i ørene; en historisk kærlighedsroman a la Bridgerton-serien, en nervepirrende, ny thriller om en forsvunden brud og en feel-good fortælling med masser af humor om en ældre dame og.. pingviner. Jeg glæder mig allerede!

”Den formidable Sophy” af Georgette Heyer
I Georgette Heyers "Den formidable Sophy" følger vi den unge kvinde Sophia. Sir Horace Stanton-Lacy udsendes til Sydamerika i diplomatiets navn, og hans datter Sophia bliver derfor sendt mod hans søster Lady Ombersley i London. Den sociale, selvtillidsfulde og direkte Sophia bliver modtaget med kyshånd af det pæne borgerskab. Men hun indser hurtigt, at hendes familie har dybt brug for hendes sociale evner til at håndtere deres miserable kærlighed, kaos og mangel på sjov og farver i deres liv.

”På rejse med pingviner” af Hazel Prior
Veronica McCreedy bor på et herresæde ved havet. Hun elsker at drikke en dejlig kop Darjeeling-te, mens hun ser et godt naturprogram i tv. Og hun ses aldrig uden sin rubinrøde læbestift. 

Men for tiden ses Veronica sjældent af nogen, for i en alder af 85 tilbringer hun de fleste dage derhjemme. Alene. 

Man kan finde hende i gang med at samle affald på stranden (folk, som smider deres affald i naturen, skulle skydes), i færd med at lede efter sine briller (nogen må have flyttet dem) eller med at råbe instruktioner til sin hjælper, Eileen (Eileen, døren!). 

Veronica har ingen familie eller venner i nærheden. Ikke hvad hun ved af i hvert fald … Og hun aner ikke, hvem der skal arve hendes betragtelige formue, når hun dør. 

Men i dag … i dag tager Veronica en beslutning, der vil ændre alt det. 

”Sanatorium” af Sarah Pearse
Kriminalkommissær Elin Warner har slet ikke lyst til at være på det ellers imponerende hotel i De Schweiziske Alper. Men med orlov fra arbejdet har hun ingen god undskyldning for at blive væk, da hendes bror inviterer hende til sin forlovelsesfest.

En snestorm ruller ind over alperne, og snart er alle gæsterne sneet inde. Stedet giver Elin myrekryb, og hendes anstrengte forhold til broren hjælper ikke. Da brorens forlovede næste morgen er sporløst forsvundet, tager Elins bekymring til.

Efterhånden som tiden går, og den vordende brud ikke dukker op, spreder panikken sig blandt gæsterne. Men hun er kun den første til at forsvinde, og snart er alle i fare.

Hvem bliver den næste?

/ God sommer fra Cecilie

PS. Hvis du også elsker lydbøger, vil du nok blive glad for at høre, at vi i juli og august sætter antallet af lån op, så du nu kan låne 10 lydbøger pr. måned - ud over de "blå titler", som altid kan lånes uden begrænsning.

Tags
Materialer