Lydbøger til sommerens madlavning

19.07.23
Tre gode lydbøger, til dig der søger ly for regnen i køkkenet.

Når jeg skal høre lydbøger, er det vigtigt at den på den ene side fanger mig med det samme, og på den anden side ikke kræver al min opmærksomhed.
På den måde kan jeg nemlig gøre det jeg elsker allermest imens, nemlig at lave mad. 

Her får du mit bud på tre gode lydbøger, det lever op til neop det kriterium. Og der er noget for enhver smag, både en klassisk slægtsroman, en samtidsroman og solid gotisk horror. 

"Mørket i Hillhouse" (The haunting of Hillhouse) - Shirley Jackson:
Jeg har netop lyttet til Shirley Jacksons gotiske horror-mesterværk. Den handler om en lille gruppe mennesker, der mødes i et forladt hus en sommer, for at undersøge de overnaturlige ting, der udspiller sig i huset om natten. Alle bliver de på en gang tiltrukket og frastødt af husets ubestemmeligt skæve og uhyggelige karakter, og langsomt kryber huset sig ind under huden på dem. Bogen er flere gange blevet filmatiseret, og senest har Netflix produceret en glimrende serie, som er meget løst baseret på bogen. 

"Skønne verden, hvor er du" - Sally Rooney:
Sidste sommer kørte jeg tre uger gennem Europa. Det var varmt, for bilens aircondition var i stykker og jeg måtte ty til gode bøger for at holde de lange ture ud. Her var Ronneys roman genial, for med hendes karakterer er man altid i godt selskab. ”Skønne verden hvor er du” handler som Rooneys andre romaner først og fremmest om menneskelige relationer. Både om romantisk kærlighed, venskaber, familiedynamikker og arbejdsrelationer. Relationerne er altid komplekse og spændende at fordybe sig i. Så selvom denne romans handlingsspor ikke er det hurtigste, så er man alligevel godt underholdt fra første side. 

"Om hundrede år" - Anna Elisabeth Jessen:
Jessens fiktionalisering af sin egen families historie gennem hundrede år, er en sublim fortælling om grænselandets kulturmøder, krig og kærlighed. Vi følger slægtsgårdens beboere gennem hundrede små kapitler, et for hvert år mellem 1914 og 2014. Bogens begyndelse er baseret på en brevveksling fra 1. verdenskrig og centralt for hele bogens forløb står det krigstraume som danske sønderjyder led efter at være del af krigen på tysk side. Med Jessens bog er man godt underholdt imens man bliver klogere på et stykke danmarkshistorie, som nord for Sønderjylland ikke har fået den største opmærksomhed. 
 

Alle tre lydbøger kan findes i appen eReolen, hvor du i denne og næste måned kan høre hele 10 bøger helt gartis. 

Materialer