De perfekte lydbøger til sommerdage på altanen

11.08.23
Sol og sommer skal nydes til lyden fantastisk litteratur.

Måske har du ligesom jeg forestillet dig, at sommeren bare skal nydes med stakkevis af bøger. Men når virkeligheden rammer, er solens genskin totalt kraftigt på bogens hvide sider. Og når man skal rotere, så det ikke kun er den venstre del af ansigtet, der bliver solskoldet, er bogen alt for tung, og siderne bladrer sammen – ALT bliver meget hurtigt godt gammeldaws træls.

Så er det jo godt, at du via biblioteket og eReolen har adgang til tusindvis af fantastiske lydbøger – så på med et par høretelefoner, og så er alle problemerne forsvundet som dug for en lun sommersol.

Jeg er så heldig, at jeg efter mange, mange år endelig har fået en altan. Og som om det ikke var nok, så er jeg også flyttet tæt på både vand og en lækker strand. Og jeg glæder mig til at indtage begge dele med fantastiske bøger i ørerne.
Jeg har to specifikke fagbøger på min sommerlyttelæseliste i år. To bøger, som jeg glæder mig til at dykke ned i og ikke mindst diskutere med vennerne i de lyse og sene sommernætter med lidt i glassene.

Factfulness : 10 grunde til at vi misforstår verden - og hvorfor den er bedre end vi tror
Alt for ofte falder vi i fælden med at fokusere på de negative historier, der bombarderer os fra medierne. Factfulness af Hans Rosling er en bog, der bryder med denne pessimisme og giver et friskt perspektiv. Ved hjælp af statistikker og fakta argumenterer Rosling for, at verden faktisk er bedre, end vi tror. Han udfordrer vores forudfattede meninger og viser os, hvordan vi kan opnå en mere nuanceret forståelse af verdens tilstand. Bogen udfordrer vores tankegang og giver os redskaber til at genkende og undgå faldgruberne i vores opfattelse af verden.

Klubben: en undersøgelse
Klubben: en undersøgelse af Matilda Gustavsson er en fængslende og øjenåbnende bog, som er baseret på hendes egen undersøgelse af en svensk kulturinstitution og den seksuelle chikane, der fandt sted der. Med en journalistisk tilgang og dybdegående research afslører Gustavsson en magtstruktur og et system af overgreb, der er skjult bag facaden af succes og prestige. Bogen rejser spørgsmål om, hvordan vi kan skabe et mere retfærdigt og respektfuldt samfund. Ved at udsætte sandheden bag facaden af succesfulde institutioner og udfordre den eksisterende magtdynamik, inspirerer Gustavsson os til at tage ansvar og bidrage til en forandring.

/God sommer fra Jakob!

PS. Hvis du også elsker lydbøger, vil du nok blive glad for at høre, at vi i juli og august sætter antallet af lån op, så du nu kan låne 10 lydbøger pr. måned - ud over de "blå titler", som altid kan lånes uden begrænsning.

Materialer