To gode lydbøger til strik i sommerregn

Det er ikke altid, at sommerferien står på kølig rosé på varme, lange sommeraftener

Men det gør ikke noget, for jeg elsker at høre lydbøger mens jeg strikker og det kan fint gøres i sofaen, mens regnen falder udenfor.
I år er temaet for min lytteliste ”Dem jeg aldrig fik læst”. Flere af dem er så lange, at jeg helt mister pusten inden jeg starter, men på lydbog kan jeg bedre fordybe mig i dem.
Her er to af dem jeg skal høre i sommerferien.


Slagtebænk Dybbøl” af Tom Buk-Swienty
"1864 - Slagtebænk Dybbøl" er en medrivende og spændende bog, der fortæller historien om de to danske brødre og officerer, Ernst og Emil Schau, og historien om en begivenhed, der er skelsættende i dansk historie. Ernst og Emil deltager i 2. sleviske krig og gennem deres breve til deres koner og børn tilbage i København, følger vi deres fortællinger om, hvordan livet som soldat var i det iskolde felttog, som den danske hær er ude i tilbage i vinteren 1864.

”Idioten” af F. M. Dostojevskij
I “Idioten” følger vi Fyrst Mysjkin, som er epileptiker og fra Skt. Petersborg. Han bliver sindssyg, da hans udkårne myrdes. I romanen følger vi hans liv i det gamle Rusland og hvordan han med godhed og renhed som idealer, stiller vigtige spørgsmål om det gode og det onde, det sande og det falske.
Det fascinerende ved romanen er eftersigende ikke blot handlingen, men især måden hvorpå der fortælles og den troværdighed, der er i personskildringen.


/God sommer fra Nina!


PS. Hvis du også elsker lydbøger, vil du nok blive glad for at høre, at vi i juli og august sætter antallet af lån op, så du nu kan låne 10 lydbøger pr. måned - ud over de "blå titler", som altid kan lånes uden begrænsning.

Materialer