Robotterne er kommet til Ballerup Bibliotek

I sommerferien har robotterne indtaget Ballerup Bibliotek.

Det har de, fordi vi synes, at det at lege med robotter er en god og sjov måde at være kreativ sammen som familie på. Alle i familien vil kunne lære at programmere i et eller andet omfang.

Det kan lyde svært og skræmmende at skulle lære at programmere, særligt hvis man er et barn. Men det behøver slet ikke være spor svært.
Programmering er jo egentlig blot en måde at give instruktioner på i den rette rækkefølge.

I Tech-teket har vi indkøbt robotter til alle aldre. De forskellige slags robotter kan langsomt udvide jeres kendskab til og færdigheder i programmering.

I skolernes sommerferie kan I stifte bekendtskab med:


Bee-bots:
Bee-bots ligner, som navnet fortæller, en lille bi. Man kan programmere Bee-bots til at køre frem og tilbage og rotere til højre og venstre. Den er derfor en oplagt begynderrobot for de mindste (6 – 7 år) (måske endda også lidt yngre).
I kan se hvad Bee-bots kan her: 
 

Ozobots:
Ozobot er en lille robot på størrelse med en valnød. Den programmeres ved at man tegner baner og farvekommandoer, som den er forprogrammeret til at kunne oversætte til seje moves. Den er derfor også en rigtig god begynderrobot, da den ikke kræver de store indsigter i programmeringssprog.
Man skal dog være nogenlunde præcis i sin finmotorik, sådan at banen bliver til at læse for robotten. Derfor anbefaler vi den fra 7 år og opad.

Fable:
Fable er en modulopbygget robot, som man let kan sætte sit eget præg på under konstruktionen. Den programmeres i et program, hvor man kan vælge imellem blokprogrammering eller programmeringssproget Python.
Derfor er Fable til dem, der har stiftet bekendtskab med programmering før eller er lidt ældre. Vi anbefaler den til børn fra 10 år og opad.

Tjili:
Tjili er en robot, som kodes til at lytte efter spørgsmål og besvare.
Vi i Tech-teket vil gerne lære den nogle nye tricks, og derfor har vi hængt en QR kode op, så I kan komme med nye forslag til, hvad hun skal vide noget om.

Kom og lån en robot og få forslag til gode aktiviteter, så i som familie sammen kan udforske, hvad robotterne kan.

Vi er klar i Teck-tekets åbningstid mandag–torsdag, samt lørdag kl. 10-14.
Når I låner en robot, beder vi om et sygesikringsbevis som pant.