Udstillingen Podcasts and Postcards

Har du været nede ved cafeen og undret dig over, hvad alle de svævende postkort laver ved ungeområdet? Få svaret her:

D. 13. og 14. marts havde Tech-teket travlt sammen med 35 elever fra Måløvhøj skole og 25 elever fra hhv. Tyskland, Italien, Spanien, Holland og Ungarn i forbindelse med et Erasmus+ projekt som er endt ud i den udstilling der hænger i ungeområdet. 

Om Erasmus+: 

Erasmus+-projektet IDEAS (Identity, Diversity, European, Art and Sustainability) har samlet unge mennesker fra seks forskellige europæiske skoler. Elever i 14-17 års alderen fra skoler i Tyskland, Holland, Italien, Ungarn, Spanien og Danmark besøger med mellemrum hinanden over en periode på to år. De bor hos hinanden privat og arbejder med forskellige temaer i de forskellige lande. Indtil videre har de arbejdet med kunst og mode i Tyskland og med mosaik i Italien.  
De unge skal opleve, hvordan det er at være på skoler i andre lande og finde ud af, at venskaber ikke nødvendigvis begrænses af landegrænser. De skal arbejde sammen, men også feste, grine, opleve og udfordres!
 
Denne udstilling med titlen Podcasts and postcards! er resultatet af et møde fra 10. til 15. marts på Måløvhøj Skole. De unge har under besøget arbejdet med temaet at høre til og reflekteret over hvad det vil sige at være en del af et nært fællesskab (byen, skolen) og også være en del af det store fællesskab, vi kalder Europa. 
 
Elevernes refleksioner kommer til udtryk i deres kunstværker skabt med brug af kunstig intelligens og i deres podcasts, som kan ses og høres i denne udstilling.

Mere om udstillingen: 

Udstillingen viser et stort postkort for oven, der illustrerer hvordan eleverne kendetegner Europa. Nedenunder hænger der to postkort, et fra en dansk elev og et fra en elev fra et af de andre lande. Billederne her illustrerer også, hvordan de kendetegner det land der er deres nuværende hjem. På bagsiden af postkortet fra Europa er der en QR-kode, som giver adgang til at høre elevernes podcast om deres billeder og det at være europæer.

Bag postkortet under er der en QR kode til lydfiler fra elevernes lokalområde, som de syntes kendetegner deres land eller region. 
Kom forbi og oplev udstillingen selv, og hør hvad unge mennesker tænker om at være Europæer. 

Udstillingen hænger til og med d. 19. april.

Vil du kunne følge med i, hvad Tech-teket laver fremover kan du også finde os på facebook: Tech-teket Makerspace