af anjann58

Kan du finde det ”usynlige” børnebibliotek?

Bliv klogere på, hvordan du bedst søger efter bøger på bib.ballerup.dk

Måske er du vant til at søge på vores hjemmeside. Måske har du opdaget. at det ikke er lige som en Google søgning. Hvis du f.eks. søger efter brætspil i søgefeltet, får du også skønlitterære bøger og alt muligt andet, som ikke er et brætspil.
Her kan du blive klogere på, hvordan du bedst søger på bib.ballerup.dk.

3 Søgefif  

1 Stav rigtigt

Først og fremmest er stavningen super vigtig. Hvis du staver forkert, finder du ikke noget. Hjemmesiden tænker ret firkantet, og den har ikke så let ved at gætte, hvad det er, vi prøver at skrive. Det er derfor en god idé at tjekke navne, ord og titler i en ordbog eller på Google, hvis du ikke får nogen resultater, når du søger på hjemmesiden. 
Du kan finde en god ordbog ved at klikke her


2 Brug stjernen * til at finde alt:


For bibliotekarer er stjernen lidt lige som en joker i et spil kort. Man kan bruge den, når man gerne vil finde alt om noget, eller er i tvivl om, hvordan noget staves. 
Søger du kun på en * (og ikke andre ord), så finder du alt det, som biblioteket har på hylderne – både de digitale og de fysiske.
Se en kort film om hvordan du søger med stjerne her:


Husk hvis noget driller, er du altid meget velkommen til at spørge om hjælp - det er ikke altid lige logisk at finde rundt i søgningerne.
Her kan du tale med en børnebibliotekar

3 Afgræns din søgning


Når du har søgt i søgefeltet på hjemmesiden, og der er dukket en masse resultater op, kan du ude i venstre siden fortælle mere præcist, hvad du leder efter. Fx børnebøger, lydbøger, fiktion eller fakta. På bibliotekssprog kalder vi det at ”afgrænse” en søgning.
Se hvordan her:


Vi har lavet 3 bogmærker der viser, hvordan man finder alle billed e-bøger, fantasy e-bøger og sjove e-bøger på vores hjemmeside. Dem kan du finde i ønskeposerne, det reserverede børnemateriale og på biblioteket når vi har åbent igen. 
Du kan se bogmærket ved at klikke på linket herunder.