Louise anbefaler “Vei”
Louise anbefaler “Vei”

Tegneseriefans anmelder #3

06.10.21
Vi har mange inkarnerede tegneseriefans på biblioteket. Her kan du møde Louise, der lige har læst den fantasifulde ”Vei” af Sara B. Elfgren og Karl Johnsson.

Uddrag fra "Vei"

Hvad var dit første indtryk?

Jeg kom først og fremmest til at tænkte på Peter Madsens ”Valhalla”-serie, som jeg er vokset op med. Han har også lavet forordet til ”Vei” og hvis han siger god for den – så må den være god!

Hvad handler den om?

Først tænkte jeg, at det var en realistisk vikingefortælling. Det gik dog hurtigt op for mig, at vi er ude i noget lidt mere fantasy-agtigt.

Vores hovedperson Vei, der har jætteblod i årene, er blevet forkastet fra jætternes rige, Jotunheim. Sammen med menneskekrigeren Dal vender hun tilbage til Jotunheim på jagt efter svar. Det skal vise sig, at hendes skæbne er fastlagt af guderne – og både jætterne og aserne har en finger med i spillet.

Hvad kunne du godt lide ved den?

Jeg kunne godt lide, at historien blev vendt på hovedet og vi får fortællingen fra de ”onde” jætters synspunkt. Det fik mig til at tænke på ”Erik Menneskesøn”, hvor han i tredje bog hjælper jætterne med at forhindre Ragnarok. 

Jeg kunne også godt lide, at mange ting forblev usagte i historien. Der blev givet små hints undervejs, så man hele tiden var investeret i fortællingen.

Hvad kunne du ikke lide?

Jeg var ikke så vild med tegnestilen. Jeg synes den er flot, men jeg er ikke så meget til de realistiske tegninger af karakterernes kroppe fx. – jeg synes det blev lidt for ”realistisk-pænt”.

Hvem skal læse den?

Sådan nogen som mig, der er vokset op med ”Valhalla” og ”Erik Menneskesøn”. Hvis du er meget optaget af nordisk mytologi, skal du kunne acceptere, at ”Vei” tager sig nogle friheder med myterne – det er ren fantasy.

Hvad minder den om?

Det er en voksenudgave af ”Valhalla” og ”Erik Menneskesøn” – en god blanding af de to, vil jeg sige. Jeg glæder mig allerede til bind 2!

Uddrag fra "Vei"

Materialer