Fotograf: Monday Production
Fotograf: Monday Production

Jens Otto Krag og Helle Virkner - læs om parret fra DR-serien

Er du også blevet mere nysgerrig på powerparret Krag & Virkner? Så har vi bøgerne her.

DR er aktuel med serien "Krag & Virkner" - en historisk dramadokumentar i fire afsnit om Jens Otto Krag og Helle Virkner. Statsministeren og filmstjernen, der bliver et par - og måske århundredets største danske kærlighedshistorie.

"Krag & Virkner" beskæftiger sig med en begivenhedsrig periode i danmarkshistorien, hvor den velfærdsstat, vi har i dag, blev formet. Serien er baseret på historiske kilder, arkivoptagelser samt eksklusive interviews med nogle af de mennesker, der stod Jens Otto Krag og Helle Virkner nærmest.

Dramaet spilles af Thure Lindhardt og Katrine Greis-Rosenthal som henholdsvis Jens Otto Krag og Helle Virkner. Desuden møder vi Mads Knarreborg som tidligere statsminister H.C. Hansen, Bjarne Henriksen som Bent Schønberg og mange flere. Thure Lindhardt står også bag instruktionen, som er hans første opgave som instruktør.

Det er historiker Bo Lidegaard, der tager os gennem historien sammen med kulturskribent Jakob Steen Olsen.

Se serien "Krag & Virkner" her

Herunder har vi fundet et lækkert udvalg af bøger om Helle Virkner og nogle af de politikere du møder i serien. Hvis du er blevet nysgerrig på en mere detaljeret fortælling om den danske velfærdsmodel, så finder du selvfølgelig også bøger om det!

Fotografi: Monday Productions og DR

Materialer