Din, min og bøssernes Danmarkshistorie

10.02.23
Oplev de fantastiske fortællinger om pionerer og provokatører. Om danseforbud og drags. Og om sømænd, sex og sammenhold.

Kender du det at du nogle gange læser en bog, f.eks. om et historisk emnet - og får en kæmpe aha oplevelse. Måske lærte du noget nyt om en bestemt tidsperiode, måske fik du vendt en situation på hovedet og pludselig så den fra en ny vinkel, eller måske var bogen bare så godt skruet sammen, at selvom du kendte historiens udvikling, så var det stadig en kæmpe oplevelse. 

Kan du genkender ovenstående, så kan du godt glæde dig til Torsdag d. 23. febuar kl. 19 hvor vi præsenterer et powerhouse af en historiefortællerduo. Deres ene formål er, at fortælle dig en del af Danmarkshistorien, som du måske ikke kendte så godt, og som du virkelig burde unde dig selv at dykke ned i - nemlig bøssernes. 

Skønt arrangementet, som vi glæders os til at afholde, hedder Bøssernes Danmarkshistorie, så er det i virkeligheden bare din og min og vores alle sammens historie. 

Oplev Bøssernes Danmarkshistorie 1900-2020
Kom til en aften med de fantastiske foredragsholdere Chantal al Arab og Lars Henriksen, som står bag bogen Bøssernes Danmarkshistorie 1900-2020 (Og som du kan låne lige HER). Det er en aften fyldt med fortællingen om pionerer, provokatører og politiefterforskning. Om karavaner, kærlighed og camp. Om ligestilling, lovgivning og loyalitet. Om fejring, frihed og fisseletter. Om danseforbud, drags og døden som dagligdag. Om hemmeligheder, håb og homofobi. Om sømænd, sex og sammenhold. Om ekstase, ensomhed og eksperimenter. Om før, nu og fremtiden.

Læs mere om arrangement og køb billet HER

Vi har bedt de to forfatterer om at anbefale en række gode bøger til jer, som opvarmning til aftenen:

Chantal al Arab anbefaler: 
Bøger
-    Karl Peder Pedersen: Poul og Kærligheden – en kontrærseksuels bekendelser 
-    Glen Beck: Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet 
-    Knud Petersen: Dengang jeg var pige 
-    Mads Lodahl: Sauna 
-    Nikolaj Tange Lange: Romeo og Seahorse 
-    Niels Henning Falk Jensby: Techno 

Podcast
-    Hvor regnbuen ender (DR)
-    Homoseksualisterne 

Lars Henriksen anbefaler: 
Bøger
-    Mads Lodahl: Sauna (fantastisk ungdomsbog)
-    Tomas Lagerman Lundme: Forhud
-    Pernille Ibsen: Et Åbent Øjeblik
-    Leonora Christine Skov: Hvis vi ikke taler om det.

Vi kan også kun anbefale at du varmer op til foredraget med at høre de to forfattere i podcastene Kampen om historien med Adam Holm og Klog på sprog med Adrian Hughes. 

Materialer