Har du også valgkamps-blues?

Savner du valgkamp, politikere og debatter? Så se med her!

Valgkampen er slut efter nogle intense uger med ophedede debatter, politikerportrætter i snart sagt alle medier, møgsager og mudderkastning, mere eller mindre seriøse valgløfter og plakater af politikere her, der og alle vegne. For nogle kan overgangen til en almindelig hverdag uden valgkamp være en brat opvågning. Lider du også af "valgkamps-blues", så er her hjælp at hente! 

Går du og savner at kigge på toppolitikernes kontrafejer? Så har vi masser af biografier om selvsamme politikere, du kan låne her på biblioteket. Synes du, politikerne i de gode gamle dage, var bedre, har vi også biografier om Svend Auken, Uffe Ellemann-Jensen, Poul Nyrup Rasmussen, Ritt Bjerregaard, Lene Espersen, Holger K. Nielsen og mange, mange flere.  

Årets valg bød på exceptionelt mange nye partier. Har dette gjort dig interesseret i de konsoliderede politiske partiers historie, kan du finde en række af bøger om dette på vores hylder.

Er du blevet nysgerrig på aspekter som økonomi, medier eller rollen som formand for folketinget, kan du låne hhv. "Med hånden på statskassen: økonomer i regering", "Politik mellem følelser og fornuft: spillet om danske mediers fremtid" eller "30 mænd og en kvinde".

Føler du mere for at flygte ind i et fiktivt, politisk univers ovenpå en lidt for virkelig valgkamp, er der også hjælp at hente på biblioteket. Her kan du fx søge mod krimihylderne, hvor der både findes den populære "Kongekabale" af Niels Krause-Kjær og nye krimifavoritter smækfyldt med politik som fx "Kongetro" af Tobias Bukkehave, "I bjørnens kløer" af Peter Mogensen og "Malins efterår" af Morten Hesseldahl.

Trænger du til politik tilsat et drys humor og nogle års distance, kan du med fordel låne Hans Engells "Lusepustere og slingrefise", der sætter fokus på nogle af dansk politiks mest berømte citater.

Og sidder du mest af alt og tænker: "Hvad dælen skete der lige?", så har vi også "Politik for begyndere", som du snildt kan nå at læse inden næste Folketingsvalg.

Rigtig god bedring med din valgkamps-blues fra dit bibliotek! 

Materialer