Så er der Pride!

15.08.23
Copenhagen Pride er i fuld gang og vores hovedstad stråler i alle regnbuens farver, men hvorfor er det egentlig at vi fejrer pride?

Fejringen af Pride er mere end blot farverige parader og festligheder. Det er en fantastisk måde at fejre LGBTQ+-fællesskabet, opnåede fremskridt og samtidig minde os om, hvorfor kampen for lige rettigheder og accept stadig er aktuel. 
Gennem kunst, film, teater, litteratur og synlig handling kan vi fortsætte med at fremme kendskabet til LGBTQ+-historie, kultur og udfordringer, så vi kan arbejde mod en fremtid med ægte lighed for alle.

Se programmet og ruten for den fantastiske parade, der lørdag snor sig gennem de københavnske gader HER

Fortællinger der gør os klogere
Vi har samlet en liste af fantastiske bøger, der på fineste vis giver et indblik i historien, kulturen og kampen – og ja, bare det at være menneske og eksistere i verden på lige fod med alle andre.

Dyk bl.a. ned i historien om Reese, en transkvinde, Ames, en detransitioneret mand, og Katrina, deres kæreste, i Detransition, Baby. Udforsk Bøssernes Danmarkshistorie 1900-2020 og opdag den kontinuerlige kamp for lige rettigheder. Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet bringer en kritisk stemme til bordet og fokuserer på udfordringer inden for identitetspolitik og LGBT+-rettigheder. Tag med Barry på rejsen i Mr. Loverman, der kredser om hemmelig kærlighed og identitet i en kompleks verden og snæversynet kultur.

Dette er blot et lille udpluk af de fantastiske bøger, vi har både på hylderne og som digitale materialer. Dyk ned i listen herunder og vær med til at fejre Pride for at opretholde bevidstheden om de udfordringer, der stadig eksisterer, og for at styrke kampen for et mere inkluderende samfund.

Ha' en helt fantastisk Pride

Materialer