Stepping Stones
Stepping Stones

Fin graphic novel om livet som skilsmissebarn

03.02.21
Sarah anbefaler den søde og dybsindige "Stepping Stones", som du kan finde online på eReolen Global.

Lucy Knisley: Stepping Stones 

Amerikanske Lucy Knisley er desværre en lidt overset tegneserieskaber herhjemme. Og det er ærgerligt – for hun har en utrolig fin streg og skaber selvbiografiske fortællinger, som altid er ærlige og humoristiske.

”Stepping Stones” handler om at vokse op som skilsmissebarn. Som stort barn bliver Knisleys forældre skilt og hun flytter med sin mor fra New York og ud på landet, hvor de skal drive et lille landbrug med moderens nye kæreste.

Den nye kæreste er mega irriterende – det samme er hans to piger, der kommer på besøg i weekenderne. Den ældste stedsøster er på alder med Lucy og de får hurtigt et meget konkurrencepræget forhold.

Knisley er super god til at ramme det mellemmenneskelige og i ”Stepping Stones” rammer hun knivskarpt de følelser af afmagt, afsavn og dårlig samvittighed, der fylder i et skilsmissebarns liv. Men hendes humor og lette tegnestil gør, at optimismen og lyset aldrig forsvinder fra fortællingen.

Der er en fin ømhed i hendes beskrivelser af moderens nye kæreste og de nye stedsøstre, der på én og samme tid rummer had, irritation, beundring og kærlighed.

”Stepping Stones” får en meget varm anbefaling herfra – måske især til dig, der selv er vokset op i en skilsmissefamilie.

Du kan finde ”Stepping Stones” og mange andre gode engelske tegneserier på eReolen Global

God læselyst!

Materialer