Domestic Noir - Hvad er det egentlig?

Når uhyggen rykker ind i hjemmet

På bibliotekets 2. sal har vi sat helt nye udstillinger op til dig, og ved spændingsbøgerne støder du på ”Domestic Noir”-udstillingen. Men hvad er Domestic Noir egentlig? 

Måske husker du bestsellerne ”Kvinden i toget” af Paula Hawkins og ”Kvinden der forsvandt” af Gillian Flynn? Begge bøger udkom for ca 10 år siden, blev filmatiseret med store Hollywoodstjerner i de bærende roller, og herefter er der blevet udgivet et hav af nervepirrende bøger inden for genren. 

Men hvad er karakteristisk for genren? Og hvad skal du læse, hvis du allerede har læst de ovennævnte hits? Det kan du læse mere om her.

Domestic Noir er en særlig type krimier, en subgenre til psykologiske thrillers. I bøger, man kategoriserer som Domestic Noir, er forbrydelsen typisk sket inden for hjemmets fire vægge eller inden for familien/vennekredsen deraf ordet "domestic". Derudover er der ofte en dyster, ildevarslende stemning a la vores Nordic Noir-krimier, deraf kommer ordet "noir". I bøgerne vil du ofte opleve en god del plottwitsts, skiftende synsvinkler og til tider utroværdige fortællere (hvem kan man stole på?). 

Her på biblioteket læser vi masser af bøger inden for genren, og vores litteraturformidlere Sarah, Cecilie og Cecilia vil især anbefale hhv. "Gæstelisten" af Lucy Foley, "Den tavse patient" af Alex Michaëlides og "Han sagde, hun sagde" af Erin Kelly (udover selvfølgelig "Kvinden i toget" og "Kvinden der forsvandt".)

Find flere Domestic Noir-krimier herunder: 

Materialer