5 gode bøger om sorg

Af Anonym (ikke efterprøvet)
16.03.18

Tirsdag den 20. marts kan du på Ballerup Bibliotek opleve dokumentarfilmen ’Den nat vi faldt’ af Cille Hannibal, der handler om sorgens betydning og om viljen til at bevæge sig videre i livet. Bagefter stiller vi om til et stort livestreamet talkshow om sorgens plads i samfundet, hvor bl.a. forfatterne Naja Marie Aidt og Anne Lise Marstrand Jørgensen deltager. 

Vi har derfor samlet en række bøger, der har sorg som tema.

Læs mere om arrangementet og bestil en gratis billet her.

Jeg løber
Af Anders Legarth Schmidt

Jeg løber
er en bevægende fortælling om at finde en form for vej ud af en sorg. Anders Legarth Schmidt snørede løbeskoene blot ti timer efter, at hans seksårige datter Ellen døde på Rigshospitalet efter to års opslidende kræftsygdom. I bogen fortæller han, om hvordan han gennem løb bearbejder og nærmer sig ord, der kan dække tabet af datteren.

Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage
Af Naja Marie Aidt

I marts 2015 døde Naja Marie Aidts søn Carl i en ulykke, 25 år gammel. Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage er en ærlig bog om, hvordan sorg er, hvordan den forandrer ens forhold til virkeligheden, til ens nærmeste, til tiden. Hvordan nærme sig det umulige: at skrive om sit døde barn? Formen er brudt op. Korte prosastykker henvendt til Carl veksler med lyriske passager, brudstykker fra nutiden glider over i erindringsglimt og dagbogsnotater fra fortiden og nutiden, og citater fra litteraturens stemmer flettes sammen med Naja Marie Aidts egen stemme.

Sorgens Grundstof
Af Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Efter skabelsen græder guden ved tanken om menneskenes lidelse. Med gudens tårer bliver sorgens grundstof til. ”Sorgens grundstof” er fortællingen om menneskets sorg og længsel, om folkevandringer og politiske magtkampe, om glemsel og erindring. Og om den krig, medfølelse og kærlighed, der aldrig hører op.


Sorg
Af Mai-Britt Guldin

Den tid, den sorg, siger vi. Men den tid kommer altid. For sorg er et grundvilkår for os alle. Engang vil vi miste dem, vi elsker, og de vil miste os. Ifølge Mai-Britt Guldin, sorgforsker ved Aarhus Universitet, skal vi ikke tage sorgerne på forskud. Hvis vi til gengæld tør give sorgen en plads i livet, når den dukker op, kan dens smerte ikke bare forvandle sig til erindringens glæde, men også lære os at leve.


Sig farvel : hvad præster ved om sorg
Af Julia Lahme

Med udgangspunkt i tabet af sin mor, har forfatteren samtaler med 6 præster om døden, sorgen og om hvordan man får håbet og troen tilbage efter at have mistet en, man holdt af. Selvom Julia må konstatere, at ingen kan tage smerten fra én, kan præsterne hun møder tilbyde et større perspektiv at se sorgen i. Bogen er en livsbekræftende og smuk bog, der sætter tanker i gang.

 

 

Tags
Materialer