Skønne bøger med naturen i centrum

14.09.23
Litteraturformidler Cecilia anbefaler 10 gode bøger til dit efterår

I anledning af efterårets komme har vores litteraturformidler, Cecilia, funder ni gode bøger om naturen, dyrene og havene til dig her:  

Nanna Goul: Heksens alfabet
En dejlig bog om at være bibliotekar og heks! Gennem bogen udsætter hovedpersonen (en bibliotekar, der er i en slags lære som heks hos en af sine lånere) sig for alverdens naturritualer. En virkelig sød og sjov bog.

Morten A. Strøknes: Havbogen
To mænd jagter en grønlandsk kæmpehaj ved Lofoten. men udover jagten på havet, er der maser af spændende menneske- og naturskildringer. og virkelig mange gode tanker om, hvordan naturen går og har det.

Charlotte Weitze: Rosarium
En fabulerende og nogle gange lidt indviklet fortælling, der dog – hvis du får luget ud mellem de stikkende rosengrene – til sidst åbenbarer sine rødmende kronblade af mystisk naturplot for dig.

Eva Tind: Ophav
Egentlig en fantastisk fortælling om at høre til, om slægt og om at blive valgt til og fra. Flere af hovedpersonerne er knyttet til naturen, og udvikler sig gennem deres forståelse og accept af den.

Sofie Isager Ahl: Naboplanter
En meget fin, lille samling af prosastykker, der forbinder læseren til naturen gennem tekstens meget stærke sanselighed. Det er hverken en kompleks eller svær bog, men man skal overgive sig til luftigheden, og det ubesværede i en bog uden plot eller hensigt. Hvilket kan være en befrielse i sig selv!

Dannie Druehyld: Heksens håndbog
Hvis man som hypermoderne menneske går rundt i sit betonliv og savner en både praktisk og hverdagsmagisk tilgang til naturen, så har Dannie Druehyld skrevet bogen til dig! Saml en fjer, fej med din kost og find ud af, hvad du kan høste fra livet, når det er aftagende måne, lørdag, forår eller morgen.

Birgitte Krogsbøll: Dyr med næb ordnet efter antal vinger
Her er en digtsamling fra Krogsbøll fyldt med skønne lister over dyr, næb og vinger. Optegnelsen du ikke vidste du (og dit barn!) havde bug for!

Siri Ranva Hjelm Jacobsen: Havbrevene
Følg med i Middelhavet og Atlanterhavets penneveninderi, når de glædes over tiden og brokker sig over menneskene. En smukt illusteret og kreativt opbygget stemme til naturen.

Helle Helle: Hvis det er
En lille roman om to løbere, der farer vild i en dansk skov… Hvilket simpelthen er det mest udramatiske i verden! Men på sin helt egen måde får Helle Helle gjort det til en interesant fortælling, om de overhovedet finder hjem igen? (Det gør de jo selvfølgelig – det er en dansk skov!)

Pssst.. Du kan også gå på opdagelse i naturen i litteraturen denne september til "Smag på genren: naturen i litteraturen". Kom og vær med enten mandag den 25. september i Skovlunde Kulturhus eller onsdag den 27. september i Kulturhus Måløv.
 

Tags
Materialer