Menneske eller maskine?

24.05.24
Fremragende fremtidsfilm på Filmstriben

Et meget populært meme* viser, at det eneste, der efterhånden skiller mennesket fra maskiner og robotter, er vores evne til at vælge de rigtige billeder med trafiklys.

Jeg ved ikke, om det helt er korrekt - men det får da alligevel en til at tænke. 

Igennem alle tider har mennesket fantaseret om den ukendte fremtid. Hvad vil der ske med menneskeheden? Hvordan vil civilsamfundet se ud? Og hvad med menneskets frie vilje?

AI (kunstig intelligens) er igen og igen på alles læber, og dens indtog er så massivt og kraftigt, at vi stadig ikke helt har forstået, hvordan vi skal håndtere den.

Fremtidsfilm
Filmstriben ligger der en række fremragende film, der virkelig formår at vise det smukke, når teknologi og menneske smelter sammen, men også viser hvor skræmmende, fascinerende, opfindsom, hjælpsom og frygtelig sådan en fremtid ville se ud..

Og som man (hvem er man?) siger, så er fremtiden nu og ikke i morgen.

Dyk ned i listen herunder og oplev alt fra kæmpe universer med fremtidsdystopier til helt intime og personlige fortællinger om forholdet mellem menneske og maskine.

 

*Fænomen hvor et (humoristisk) billede, videoklip el.lign. kopieres og deles på internettet og undervejs antager nye former og en betydning der ofte er helt løsrevet fra originalens (sproget.dk)
 
Materialer