Dokumentarfilmens magi

Af Anonym (ikke efterprøvet)
04.04.18
Cph:Dox 2018 er netop overstået, og vi er blevet beriget med en masse spændende dokumentarfilm. Har du lyst til at se endnu flere stærke dokumentarer, får du nogle gode bud her.

Er du interesseret i emner som racisme, USA og politiske forhold, vil filmen Whose Streets? nok være noget for dig. Den handler om urolighederne i byen Ferguson, hvor en sort mand bliver dræbt tilsyneladende umotiveret af politiet.

Er du interesseret i personlige portrætter af sanger(inder), kan filmen Amy varmt anbefales. Her følger vi sangerinden Amy Winehouse på hendes op- og nedture, vi hører om hendes karriere og om hendes forhold til sin mand og deres fælles misbrug.

Du kan selvfølgelig også finde store filmiske oplevelser på Filmstriben.dk.

Hvis du er interesseret i Mellemøsten, kunst og det Arabiske Forår, ligger der fx filmen I lyset af en revolution. I den dokumentar følger vi 8 kvinder; musikere, billedkunstnere, en fotograf og en filminstruktør, i de omvæltende år, hvor millitæret og Det Muslimske Broderskab kæmpede om magten i Egypten.

Er du glad for historie og 2. verdenskrig, er filmen Hitler lige filmen for dig. Dokumentaren undersøger, hvordan Hitler kom til magten, og hvordan han kunne få så mange mennesker med på sin prædiken om had. Filmen undersøger bl.a. hvad 1. verdenskrig havde af betydning for datidens Tyskland.

Der er masser af film at kigge på, så tag ind tur rundt på Filmstribens dokumentarer og lad dig friste. Du vil helt sikker kunne finde en dokumentar om lige det, der interesserer dig mest!

Ballerup Bibliotek viser også dokumentarfilm hver onsdag kl 10-11.15 i Kulturhus Måløv.

Tags