Oscarfeber 2023

03.03.23
OG Danmark er igen igen med i filmræset.

Oscar-uddeling 2023 står for døren, og natteravnene kan igen opleve filmfeber og takketaler i en lind strøm, når showet løber over den røde løber næste weekend i natten mellem d. 12. og 13. marts. 

Oscar vs. Danmark
Det blev desværre ikke til en dansk nominering i kategorien Bedste Udenlandske Film, hvor det danske bud i år var den skræmmende aktuelle seriemorder-thriller ”Holy Spider”, som er instrueret af Ali Abbasi.
Den foregår i Iran, hvor en seriemorder terroriserer nattelivet og slår prostituerede ihjel i Allahs navn. Filmen, som du desværre endnu ikke kan låne på biblioteket, har skabt en masse debat, og den kan du dykke ned i ved at gå på opdagelse i bibliotekets mange online artikler om ”Holy Spider”. Se listen lige HER.

Eller opdag og se Ali Abbasis forrige film - den fantastiske kærlighedsfabel Grænse, der ligger tilgængelig på Filmstriben. 

Selvom ”Holy Spider” ikke endte i slutfeltet, så er der alligevel dansk filmstjernestøv at finde blandt nattens nominerede. I Bedste Dokumentarfilm er Danmark repræsenteret med filmen ”A House Made of Splinters”, og Anders Walter og Pipaluk K. Jørgensen er at finde i kategorien Bedste Kortfilm med ”Ivalu”. 

Stort tillykke herfra.

Oscarfeber på Filmstriben. 
På Filmstriben kan du varme op til “The biggest night in Hollywood” ved at se en masse af de seneste par års mest vindende og nominerede film. Bl.a. kan vi kun anbefale, at du hopper ned i kaninhullet sammen med den rablende skøre, vidunderlige og fantastiske Everything everywhere all at once - som vitterligt er alting alle steder på én gang. I år er den nomineret i ikke mindre end 11 kategorier inkl. Bedste Film, Bedste Instruktør og i alle fire skuespillerkategorier.
 
Du kan også se Verdens værste menneske, som var Norges bidrag til Bedste Udenlandske Film i 2022. En film om rodløshed i kærlighedslivet såvel som i karrieren. Fun fact: titlen stammer fra et norsk ordsprog, der bedst kan oversættes til: Hvis du ikke er lykkelig i et land som Norge, så er du verdens værste menneske
Også filmen der slog ”Verdens værste menneske” af klaptræet i kategorien sidste år er at finde på Filmstriben. Nemlig den smukke japanske Drive My Car. Filmen er en sanselig roadmovie og et episk drama om sorg, kunst og lidenskab. 

Dyk ned i listen herunder og lad dig forføre af nogle af nyere tids allerbedste filmoplevelser. 

En lille teaser i rulleteksten
Moviebuff, filmnørd eller bare kæmpe entusiast. Ja, kært barn har mange navne. Men hvis du - ligesom os - elsker både sladder, insiderviden, hitlister eller bare nyheder generelt om både film og serier, så kommer her et fantastisk tip som en lille teaser midt i rulleteksten. 
Via biblioteket  og eReolen Global har du nemlig adgang til hundredevis af de bedste magasiner fra både Danmark og verden. Heriblandt nogle af de mest anerkendte og lækre internationale filmmagasiner som b.la. Variety, Empire, Total Film og SFX.

Rigtig godt Oscarshow til alle natteravnene!

Materialer