Stor pris fra Kulturministeriet til børne/ungdomsbøger

Af Anonym (ikke efterprøvet)
22.03.18
Børnebogsforfatter Mette Vedsø og illustrator Kristian Eskild Jensen modtager Kulturministeriets Forfatter- og Illustratorpris.

Siden 1954 har Kulturministeriet hyldet den gode børnelitteratur i Danmark. Torsdag den 22. marts 2018 hædres årets vindere af Kulturministeriets Forfatter- og Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger. Det sker ved en prisoverrækkelse med kulturminister Mette Bock i Kulturministeriet. Med prisen følger 75.000 kr. 

Kulturminister Mette Bock siger:
”Vi skal belønne de forfattere og illustratorer, der med ord og billeder åbner litteraturens univers for vores børn – desto tidligere de erfarer magien i den gode læseoplevelse, desto større er chancen for, at de fortsætter læsningen senere i livet. Derfor skal vi også turde sige, at noget børnelitteratur er bedre end andet. Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger fremhæver netop to bøger med specielle kvaliteter, to bøger som særligt fortjener at blive læst, som fortjener at få læsere – og som læserne fortjener at kende.”

Vinder af Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger: Mette Vedsø for ”Hest Horse Pferd Cheval Love”
Mette Vedsø skriver med en ny form for solidaritet og litterær nysgerrighed om hestepigeuniverset i ungdomsbogen ”Hest Horse Pferd Cheval Love”. I nomineringen lyder det bl.a.: ”I en skarp, mættet og samtidig overdådig stil leger Mette Vedsø med sproget, og hun mestrer på én gang at skrive med høj litterær kvalitet og appellere til børn. Helstøbt og mere til.”

Vinder af Kulturministeriets Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger: Kristian Eskild Jensen for ”Og de onde lo – amoralske fabler”
Illustrator Kristian Eskild Jensens naturalistiske blyantstegninger i ”Og de onde lo – amoralske fabler” har været tre år undervejs og imponerer med deres akkuratesse og detaljerigdom. Juryen skriver: ”Der er tale om et utroligt smukt værk (…) så markant anderledes i sin ornamentale stil end flertallet af danske børnebøger (…) Det er amoralsk og grumt. Det er morsomt og smukt. Tekst, ramme og billede udgør en heldhed, som gør hvert opslag til en læseoplevelse, som kalder på fordybelse.” 

Ballerup Bibliotekerne siger stort tillykke med de to priser!
Og har I lyst til at låne bøgerne, så finder I dem her på siden.

Materialer