Lisbeth anbefaler

Natur - eventyr - udforskning: Attraktive bøger med smukke illustrationer

Yuval Zommers bøger er smukt illustreret. Faktisk så smukt, at bøgerne nærmest kalder på, at man samler dem op og læser. Bøgerne har temaer om natur, eventyr og udforskning, og forfatteren stiller de spørgsmål, som børn vil stille. Tekst og billedet er kreativt flettet sammen.

Du kan låne eller reservere Yuval Zommers bøger på Ballerup Bibliotekerne.

”Lysene der danser i natten” er en smuk illustreret billedbog om nordlysets rejse.

”En vidunderlig ting kaldet sne” er en finurlig fortælling om sneharen og snerævens første møde med sne. De går på opdagelse sammen for at finde sne, - men hvordan finder man egentlig sne, når man aldrig har set før?

”Den store bog om fugle”. Faglitterær bog med finurlige fakta om fuglenes fantastiske verden.

”Den store bog om planter”. Faglitterær bog med underfundig fakta om planternes rige. Vidste du fx at en kæmpe åkande fra Sydamerika har så stor opdrift, at den kan bære et barn på 25 kg?

”Jeg er et træ” er en julefortælling, hvor fortællerstemmen er et træ, som er anderledes end de andre træer. Årstider kommer og går. Træet er skævt, lille og føler sig ensomt. Men dyrene i skoven pynter træet, og de holder jul sammen.

”Den store blå ting på toppen af højen” er en fortælling, hvor perspektivet er fra dyrenes side. Dyrene forsøger at få bilen til at forsvinde ud af deres skov.