Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
50 Kr
Bibliotek
Target
For voksne
Litteratur

Oplev Geeti Amiri fortælle om sin nye roman ”Mosaik”

13.10.22
Hør den kendte forfatter og debattør fortælle om sin nye bog

Dansk-afghanske Geeti Amiri blev for alvor kendt i 2016, da selvbiografien ”Glansbilleder” udkom og pustede til integrationsdebatten i Danmark. Nu er forfatteren aktuel med sin første roman, ”Mosaik”, der også kredser om kulturforskelle, identitet og at finde sig selv.
 
"Mosaik" handler om den dansk-afghanske kvinde Dunya, der er på vej mod de 30. Hun kæmper med at finde balancen mellem de to kulturer, hun har været præget af i sin opvækst, og med at forstå sine forældre, som hun spejler sig i. Vi følger hendes kærlighedsliv og forestillinger om, hvad en kærlighedsrelation skal handle om, når man dater på dansk, men forelsker sig på afghansk.

Dunya har altid set op til sin far, som forlod familien, da hun var barn. Når hun har spurgt sin mor om forældrenes fortid og flugten fra Afghanistan, er hun blevet mødt med et nedslået blik. Hendes søgen efter svar præger hende, indtil den dag hun modtager en besked fra farens gamle kollega i Californien. Det nye bekendtskab sætter Dunya i gang med at afsøge sin egen families historie – i både Kabul og San Francisco. Og hun erkender på vejen, at hun uden at vide det har betrådt de samme stier som sine forældre, før de flygtede.

Mosaik er en rå og medrivende roman om at blive til som menneske gennem bevidstheden om, hvad man er rundet af.  
 
Denne aften kan du høre Geeti Amiri fortælle om arbejdet med bogen og tematikkerne i den; temaer der er lige så aktuelle i 2022, som de var i 2016. 

Foto: Simone Lilmoes

Materialer