Bag om Bib.ballerup
Bag om Bib.ballerup

Bag om Bib.Ballerup

Med vores børnebibliotekar Simon

Hej, jeg hedder Simon og er børnebibliotekar i Ballerup. I har måske også set mig i vores Makerspace, til SøgSmart-undervisning eller måske til noget med First Lego League.

Den forgangne uge var som bekendt vinterferie for børnene i Ballerup og mange af deres voksne. Dét var det imidlertid ikke for børnebiblioteket. Det har været en vild uge, hvor billetterne til alle vores børnearrangementer var revet væk, og vi har haft rigtig mange seje aktiviteter i både Ballerup, Skovlunde og Måløv.

Lerworkshop og Makerspace
 Tirsdag formiddag lagde vi hus til en Lerworkshop, hvor Signe fra Ballerup/Herlev Produktionsskole kom forbi og viste børnene, hvordan de lavede flotte ting i ler. Jeg nåede dog kun kortvarigt forbi, da jeg havde vagt i Makerspace på samme tid.

Bag om Bib.ballerup

Perler og Playstation
Onsdag havde jeg udlånsvagt i børnebiblioteket og vinterferien kunne heldigvis mærkes på besøgstallet. Der var godt gang i legerummene, der blev set film, bygget LEGO, og spillet Playstation. Som lidt ekstra havde vi stillet borde op, så børnene kunne tegne og lave perler, og der blev lavet mange fine ting i løbet af eftermiddagen.

Mormors Makerspace i Skovlunde
 Som en ny kreativ aktivitet tog vi torsdag eftermiddag fat i en gammeldags syssel; korsstingsbroderi. En familie dukkede op, og det var hyggeligt - det prøver vi igen på et andet tidspunkt.

Bag om Bib.ballerup

"Vild med Dans"
 Fredag var Lego Mindstormsdag, og der var fyldt op i LAB-lokalet i Ballerup. Her havde vores digitale formidler, Emilie, og jeg sat op til dansekonkurrence, hvor børnene skulle vælge en sang, designe en robot og programmere en sej dans. Der var fire hold med, der alle kæmpede bravt for at vinde.
 Vinderrobotten vandt, fordi dens dans var programmeret godt til beatet i sangen, og de to holdkammerater kunne drage hjem med en flot Minecraft bog.

Bag om Bib.ballerup

 Alt i alt har vinterferien været en rigtig god uge, og vi glæder os allerede til påsken og sommerferien. Så husk at holde øje med hjemmesiden og Facebook.