Musik til studiet
Musik til studiet

Musik til studierne

Af Anonym (ikke efterprøvet)
13.08.18
Nogle studerer og skriver bedst med fuldstændig stilhed, mens andre trives med musik og snak i baggrunden. Her kan du få nogle anbefalinger til god studiemusik.

En ny studiesæson er skudt i gang og mange studerende kender til at skrive opgave eller læse, mens de lytter til musik fordi det hjælper med koncentrationen. Men er det egentlig sandt?

Om man kan lide at lytte til musik mens man studerer er selvfølgelig meget forskelligt. Nogle undersøgelser viser at hvis man lytter til musik man holder af mens man studerer, kan det øge indlæringsevnen, da positive følelser øger hukommelsespotentialet, mens negative følelser hæmmer det. Forskningen viser at særligt fordybelse i musik inden man skal studere, hjælper på indlæringen, hukommelsen og den matematisk/logiske sans.

Andre studier har dog vist at de positive effekter af musik primært findes når man lytter til instrumental musik, altså musik uden en sanger. Derimod kan musik med vokal være hæmmende for opmærksomheden. Muligvis skyldes det at lyrikken eller ordene i teksten, minder om almindelig tale, og vores nysgerrighed byder os at lytte til det der bliver talt om. Mozarts kompositioner for piano er meget brugt, men al instrumental musik kan bruges, og særligt soundtracks til film kan anbefales. Her kommer en række bud på god studemusik.

Kilder: 

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/acp.1731

Materialer