Rock on screen

14.04.23
Dyk ned i myterne bag rockmusikken og oplev de største ikoner på nært hold i fantastiske film.

Det fede riff, den tunge bas og en trommesolo, så selv publikum får sved på panden. Rockmusikken - om man er til genren eller ej - kan virkelig sætte sit stærke musikalske aftryk i både krop og sjæl.

Nogle af de største rockikoner formår at frembringe sveddryppende decibel gennem en musikalsk blanding af rockens ofte melankolske undertoner og mere hårdtslående anslag. Fra den dybeste mest hæse stemme til en frostklar falset. Fra nogle af verdens bedste sangtekster til instrumentale mesterværker. Rockmusikken har måske haft sine op- og nedture på hitlisterne - men den lever heldigvis stadig.

Rock on screen
Filmstriben ligger der en række fantastiske dokumentarfilm, der tager dig om bag scenetæppet, de slidte læderbukser, den tunge tåge af cigaretrøg, de skarpe projektører og trommesættets altid ophøjede, alter-lignende position.

Kom med i tourbussen, kom med i studiet, kom med helt derind, hvor kreativiteten flyder i de samme årer som alkohol og stoffer. Kom med derind, hvor det smukke og det barske går hånd i hånd.

Gå på opdagelse i listen herunder, som udover at indeholde nogle af verdens bedste og prisvindende dokumentarer, også indeholder en række formidable biografiske film om store rocksolister, bands og hele kulturen omkring genren.

Så tag din læderjakke på, sæt volumen på max, og dyk ned i nedenstående liste over nogle af de bedste dokumentarfilm og biografier om rockmusik. Rock on!

Musikklubben
Musikklubben på Ballerup Bibliotekerne inviterer dig til at dele din musikglæde med andre musikinteresserede. Vi sætter fokus på de mest interessante og mindeværdige fortolkninger, som musikere laver af hinandens sange. Vi medbringer hver vores musik inden for dagens tema, som svarer til maksimalt 10 minutters afspilning. Derefter taler vi sammen om musikken og dens betydning.
Alle er velkomne! Læs mere HER.
 

Materialer