Turen går til… Frankrig!

Find franske litterære finurligheder her

Turen går til skønne Frankrig på litteraturens vinger, så sæt dig til rette i solen med et godt glas rødvin, brie og baguette efterfuglt af nogle lækre macarons med en af disse franske bøger:

Klassikeren
”Madame Bovary” af Gustave Flaubert


Læs Gustave Flauberts skandaleramte klassiker fra 1800-tallet, der i den grad var forud for sin tid. Tag med Emma Bovary på jagt efter den storslåede kærlighed, hun ikke fandt i sit ægteskab, og den spænding, hun ikke fandt i sit liv. 

Den filosofiske
”Pindsvinets elegance” af Muriel Barbery


En roman for den drevne læser, der tager dig med til en herskabsbygning i Paris. Her følger vi portnersken Renée, der ikke er, hvad hun giver sig ud for at være, og den 12-årige pige Paloma, der funderer over, om det voksenliv overhovedet er værd at leve. Og en dag flytter en japansk herre ind, og så bliver tilværelsen vendt på hovedet. 

Den korte
”Læseren i morgentoget” af Jean-Paul Didierlaurent


En skøn, charmerende og kort roman om kærlighed og kærligheden til litteratur. Guylain Vignolles arbejder på en fabrik, der makulerer bøger. I hemmelighed stjæler han løsrevne sider fra bøgerne, som han læser op hver morgen i toget. Men så en dag finder han et USB-stik med dagbogsberetninger fra en ung kvinder, og sætter alt ind på at finde hende. 

Krimien
”Cirkeltegneren” af Fred Vargas


Følg med rundt i Paris, når kriminalinspektør Jean-Baptiste Adamsberg skal fange morderen med øgenavnet ”Cirkeltegneren” i denne anderledes krimi-serie. Her får du skæve karakterer og et godt plot uden for mange blodige detaljer. 
 

Find flere franske bøger herunder og franske film på Filmstriben her.

À bientôt,
Cecilie

Tags
Materialer