Tegneserier på tapetet - serier

Af Anonym (ikke efterprøvet)
17.12.18
Er du også glad for tegneserier, så er her en stribe anbefalinger til tegneserie-serier.

Det er serier af meget forskellig karakter. Ens for dem er dog, at de er overskuelige at læse, og at man ikke behøver at læse alle seriens bind for at finde ud af, hvad der sker.

Thorgal

Serien ”Thorgal” begynder med bindet ”Barn af stjernerne”. I serien møder du Thorgal, som blev adopteret af en vikingehøvding. Da høvdingen dør, og han ikke længere har sin fars beskyttelse, behandler de andre ham dårligt. Sammen med sin kone Aaricia ønsker han blot et fredeligt liv uden vold. Dette sker dog ikke, og han bliver kastet ud i de vildeste situationer. Der er nemlig noget særligt over Thorgal. Ud over at være en fantastisk bueskytte har han også en forbindelse til det fantastiske og uforklarlige, som ingen andre har.
Serien meget fængende og yderst velskrevet og er denne bibliotekars yndlingsserie!

Steen og Stoffer

Man kan jo ikke snakke om tegneserier uden at nævne Steen og Stoffer, så de skal selvfølgelig også have en plads på denne liste. Drengen og hans tøjdyrstiger er en klassiker, og man kan ikke andet end elske den barnlige synvinkel, som alligevel har meget perspektiv at byde på for både voksne og børn.

Linda og Valentin

Som seriens navn antyder, hedder hovedpersonerne i denne serie Linda og Valentin. De er rumtidsagenter i år 2720. Linda er den stærke og selvstændige type, men Valentin er den uforsigtige og dumdristige, der er meget hengiven over for Linda. Hans karakter er en reaktion på den typiske heltekarakter såsom Tintin, som aldrig gør noget forkert. Sammen kommer de to ud i alverdens problemer i deres kamp for at holde orden i galaksen.
Denne tegneserie blev filmatiseret i filmen Valerian and the City of a Thousand Planets (2017). Her er tale om en Sci-Fi serie, som bl.a. har givet inspiration til Tusindårsfalken i Star Wars og rumvæsnerne i Alien.

Den sorte månes krøniker

Tegneserien foregår i en middelalderlig eventyrverden. Hovedpersonen er krigerhelten Wismerhill, som er halv mørkelever og sammen med sine venner hele tiden render ind i spændende oplevelser. Serien er i 18 afsnit og blev afsluttet i 2008.

Shelton & Felter

I denne serie er der indtil videre kun kommet et enkelt bind. Det bind har dog så meget potentiale, at jeg alligevel sætter det på denne liste. Serien handler om det umage par Shelton og Felter. Shelter er tidligere bokser, der drømmer om at blive journalist, og Felter er den forsigtige boghandler, som har evner, man kunne sammenligne med Sherlock Holmes. Sammen opklarer de to det ene mord efter det andet. Og bare rolig – der kommer flere bind, og Ballerup Bibliotekerne skal nok købe dem!

Se også listen med gode historiske og biografiske tegneserier: https://bib.ballerup.dk/nyheder/inspiration-boeger/historiske-og-biografiske-tegneserier

Materialer