Litteratur fra LitteraGÅtur i Egebjerg

Kunstnere, digtere og historie med relation til Egebjerg

I går holdt vi litteraGÅtur i Egebjerg for anden gang i bragende sommersol og højt humør. Nåede du ikke at få en billet, kan du her se, hvilke bøger om kunst, litteratur og historie, vi havde med på turen. 

Egebjergs historie:

Vil du lære mere om bydelens spændende historie, kan du enten læse "Egebjerg mosaik", hvor du kan læse mere om, hvordan det var at bo i Egebjerg for godt 100 år siden. Er du til nyere historie med fokus på bydelens kunst og arkitektur, kan du med fordel låne "Bo i by: Egebjerggård bomesse 96" eller "Egebjerggård kunstguide".

Per Kirkeby: 

I Egebjerg kan du finde Per Kirkebys værk "Bymurene", og du kan læse meget mere om den berømte danske kunstner og hans virke i "At trække en streg: Per Kirkeby - liv og værk" eller i "Ny dansk kunsthistorie - bind 9". 

Skønlitteratur:

Ved det skønne vingehus læste vi højt af den norske klassiker "Fuglene" af Tarjei Vesaas. Og selvfølgelig havde vi et stop om de seks digtere fra Digterparken, der ligger lige op til Egebjerg. Her blev vi bl.a. klogere på Viggo Barfoed, der skrev aktuelle digte til dagspressen under pseudonymet "Ærbødigst" og Aage Berntsens digte i "Ungkarlens visebog og Ægtemandens salmebog". Find mere om Viggo Barfoed og Aage Berntsen på bibliotek.dk.

Litteragåtur vender tilbage til efteråret i en ny del af Ballerup kommune.  

Tags
Materialer