Gode romaner om USA fra 2020

Bliv klogere på USA med disse fem romaner

Vil du blive klogere på nutidens USA og nogle af de problematikker, landets kommende præsident står overfor, kan du med fordel ty til litteraturen. I år er nemlig udkommet flere og roste bøger, der sætter fokus på et eller flere af landets aktuelle udfordringer såsom illegal indvandring, racisme og klasseskel. Læs med her:

I "Jordens salt" tager forfatter Jeanine Cummins det betændte emne illegal indvandring fra Mexico til USA op. I bogen følger vi mexicanske Lydia, der må flygte fra et narkokartel med sin søn, Luca. 

Den anmeldrroste "Vi er kortvarigt smukke her på jorden" af Ocean Vuong sætter på fremragende vis fokus på klasseskel og homoseksualitet i USA.

"Tre kvinder" af Lisa Taddeo er en universel fortælling om kvindeliv og handler om kvindeliv,  kvinders seksualitet og kvindesynet i nutidens USA.

"Den hvide kirke" af Alexi Zentner behandler racisme og religion i historien om den 17-årige Jessup, der kommer fra en fattig familie med en uhyggelig familiehistorie præget af racisme og vold. 

"De rejsende" af Regina Porter fortæller to amerikanske familiers historier sideløbende, en afro-amerikansk og en irsk-amerikansk. Vi følger dem fra borgerrettighedskampen i 1950'erne til de første år i Barack Obamas præsidentperiode.

Materialer