Fem bøger der gør dig klogere på USA

Det kan være svært at forstå den store nabo mod vest. Vi hjælper dig på vej

Præsidenter - fra Washington til Trump

En samling portrætter af de 45 mænd, der har været USAs præsident. Hvert portræt beskriver præsidentens livshistorie: barndommen, studietiden, årene frem til præsidentposten og selve embedsperioden med særlig fokus på præsidentens politiske virke og betydning.

Vietnamkrigen - en international historie - 1945-1975

Vietnamkrigen sidder dybt i amerikanernes historie og bevidshed. Bogen beretter om hvordan krigen for Vietnams nationale selvstændighed udviklede sig til tre årtiers ideologisk styrkeprøve mellem verdens førende magter og satte sig dybe og vedvarende spor såvel i international politik som blandt de personer som var involverede.

USA - kampen om magten fra Washington til Trump

Om Donald Trumps vej til præsidentembedet og hvordan USA's demokratiske institutioner og værdier er blevet påvirket af præsidenten. USA's politiske situation sættes ind i en historisk kontekst og den forandrede rolle som supermagt i det internationale samfund analyseres.

Den 2. amerikanske borgerkrig

Bogen tilbyder en god indføring i hvor USA står indenrigspolitisk efter Trumps 1. år som præsident. Man kommer godt rundt om de forskellige politiske strømninger som hiver landet i hver deres retning. Til dig der er interesseret i hvordan Trumps USA så ud i starten af hans embede.

Amerika, hvor er du?

David Trads skildrer det moderne USA og den forandring og splittelse, som landet er gået igennem på få år. Om amerikanernes levevilkår, deres forhold til politikerne og om hvordan Trump kunne vinde valget i 2016 - og måske igen i 2020.

Materialer