Peter anbefaler podcasts: Den hæsblæsende amerikanske valgkamp

Af Anonym (ikke efterprøvet)
09.10.20
Den amerikanske valgkamp i dine ører.

Det kan være svært at følge med i syndfloden af breaking news fra USA om valget ”overthere”. Derfor kan man med fordel bruge ørerne i stedet for øjnene og følge med, når tiden er til det i toget om morgenen, på gåturen eller under madlavningen.

Her er et par af de bedste danske og engelsksprogede podcasts om præsidentvalget og præsidentembedet lige nu: Lyt her eller find podcastene i podcast appen på iOS eller Android.

Kongressen.com: Kampen om Amerika
Det danske netmedie Kongressen.com er ikke til at komme udenom, hvis man er til amerikansk politik. Lars Græsborg Mathiasen og Anders Agner analyserer ugens nyheder fra valgkampen på 20 min.

Lyt her: http://tiny.cc/kampenomamerika

DR nyheder: Stjerner og Striber:
DRs korrespondenter og USA-analytikere udkommer hver tredje dag med 20 min. om valget og valgkampen.

Lyt her: http://tiny.cc/stjernerogstriber

Kongressen.com: POTUS – President of the United States
Igen en podcast fra Kongressen.com, der denne gang fortæller historien om de amerikanske præsidenter og deres tid, én præsident af gangen. Hver gang har de en kyndig gæst med i studiet til at uddybe og nuancere netop denne epoke i USA's historie. Kan varmt anbefales til folk der kan lide verdenshistorie fortalt igennem en amerikansk linse.

Lyt her: http://tiny.cc/potus

Berlingske media: Kampagnesporet
Den forhænværende Radio 24syv podcast med journalist David Trads og politiker og USA ekspert Mads Fuglede lever videre på Berlingske, hvor de to eksperter både analyserer det seneste nyt, men også går i dybden og fortæller historien om vigtige præsidenter og politiske epoker hen af vejen.

Lyt her: http://tiny.cc/kampagnesporet

Hvis du vil have endnu mere, direkte fra hestens mund, så skal du over i de engelsksprogede podcasts. Her er mine favoritter:

Crooked Media: Pod Save America 
Amerikansk politik set fra venstrefløjen, hvor de tidligere Obama stabsfolk Jon Favreau, Daniel Pfeiffer, Jon Lovett og Tommy Vietor skærer igennem alt politisk spin og analyserer Trump, medierne og valgkampen med masser af humor. Udkommer to gange om ugen. Til dem der bare ikke kan få nok!

Lyt her: http://tiny.cc/podsaveamerica

BBC News: Americast
Bundsolide og humørfyldte kommentarer og analyser fra BBCs amerikanske redaktion. Jon Sopel, Emily Maitlis og Anthony Zurcher følger som korrespondenter valget tæt og rejser ofte med præsidenten i hans pressefølge.

Lyt her: http://tiny.cc/americast

The Economist: Checks and Balance
Gratis podcast fra magasinet The Economist. Går ofte bag om historien med et tilbundsgående tema for hver udsendelse.

Lyt her: http://tiny.cc/checksandbalance

Fivethirtyeight: Fivethirtyeight Politics
Den berømte statistiker Nate Silvers podcast om valget.

Lyt her: http://tiny.cc/fivethirtyeightpolitics

USA ekspert Niels Bjerre-Poulsen gæster biblioteket
Der er forsat billetter til vores foredragsaften med Lektor i amerikanske studier, Niels Bjerre Poulsen, den 15. oktober kl. 19. Foredraget Livestreames desuden gratis på Ballerup Bibliotekernes Facebookside.

Du finder billetter her:
https://bib.ballerup.dk/arrangementer/foredrag-og-debat/det-amerikanske-...