"Forvandlingen", "Heimat" og "Super late bloomer"
"Forvandlingen", "Heimat" og "Super late bloomer"

De bedste tegneserier online

16.12.20
Vidste du, at der findes tegneserier på eReolen? Nej? Så skal du læse med her!

Jeg fandt først for nyligt ud af, at der ligger en del danske og engelske kvalitetstegneserier på eReolen og eReolen Global. Nu er min juleferie reddet! Jeg har udvalgt mine tre favoritter her:

Bogforside af "Forvandlingen"

Forvandlingen af Søren Jessen og Franz Kafka

En psykologisk gyser baseret på Franz Kafkas novelle af samme navn – en novelle, der er mange, bliver kaldt verdens bedste.

Forvandlingen handler om en ung mand, der er overbebyrdet af sit arbejde og sine forpligtelser. En morgen kan han ikke stå ud af sengen og han opdager til sin gru, at han er blevet forvandlet til et stort ulækkert kryb.

Forvandlingen sætter hans familie på den anden ende: de forsøger at hjælpe ham og forstå ham, men som tiden går, bliver han et skadedyr i deres øjne.

En allegorisk fortælling om sindslidelser og tabu, der er stadig er aktuel den dag i dag. Søren Jessen rammer stemningen perfekt, med sin mørke og surrealistiske tegnestil. 

Bogforside af "Heimat"

Heimat: et tysk familiealbum af Nora Krug (engelsk) 


”Nora Krug har lavet et usædvanligt og i al stilfærdighed dybt tankevækkende opgør med nazismens efterbyrd.” Sådan skrev Politikens Kim Skotte om Heimat og kvitterede med 5/6 hjerter. Og jeg synes, han med de linjer rammer denne fine graphic novel på kornet.

Samtidig viser forfatteren, hvad denne genre virkelig kan, når hun med collager, små tegneserier, familiefotografier og skoleopgaver, dykker ned i familiens historie, som den udspillede sig under Anden Verdenskrig.

Hun får fint flettet sine egne tanker ind om den kollektive skam, man som tysker bærer rundt på, men også kærligheden til fædrelandet. 

Bogforside af "Super late bloomer"

Super late bloomer: My Early Days in Transition af Julia Kaye (engelsk)


Julia Kaye er en ung tegneserietegner, der huserer på alskens sociale medier med stor succes. Super late bloomer er en tegnet dagbog om hendes kønsskifte. Hun fortæller ærligt og klogt om de bekymringer, glæder og sorger hun går igennem som transkvinde.

Der er en umiddelbarhed og nærvær i hendes tegninger, der fremstår simple og håndtegnede. Selvom det er de færreste, der går igennem et kønsskifte, så er hendes fortælling relevant for alle, der på et tidspunkt har kæmpet med identitetsspørgsmål. 

Materialer