Sarah anbefaler
Sarah anbefaler

Barselboblens bedste bøger

30.05.23
Under min barsel var litteraturen et frirum for mig. Her kunne jeg spejle mig i andres sorger og glæder ved livet som ny mor og forældrerollen generelt.

Jeg har udvalgt mine tre bedste læseoplevelser fra barslen, der alle kredser om morrollen og forældreskabet på vidt forskellige måder:

Torrey Peters: ”Detransition, Baby” 
Jeg slugte ”Detransition, Baby” i ugerne efter min fødsel – jeg kunne simpelthen ikke lægge den fra mig, selvom jeg stod med et lille barn på armen. 

I bogen følger vi transkvinden Reese og hendes ekskæreste Ames. Ames er tidligere transkvinde, men er nu blevet mand igen og har gjort sin chef, Katrina, gravid.   

Katrina er ikke synderligt interesseret i at blive mor og Ames er ikke vild med tanken om at blive far, men Reese har altid drømt om at få børn. Ames syner nu en mulighed for, at de alle tre kan skabe en familie – men kan det lade sig gøre? 

Jennette McCurdy: ”I’m glad my mom died”
Nu bevæger vi os over i den betændte og giftige mor-datter-relation. Jennette McCurdy, som du måske kender som ”Sam” i Nickelodeon serien ”I-Carly”, beskriver livet som barnestjerne med rå ærlighed og humor. 

Gennem mange års terapi kan den nu voksne McCurdy sætte ord på det massive pres og misbrug, moren udsatte hende for fra hun var 6 år gammel. 

Forholdet til moren er yderst kompleks og fyldt med manipulation, løgne og jalousi. Det er først da moren dør, at McCurdy kan begynde en reel healingsproces – deraf titlen: ”Jeg er glad for, at min mor døde”. 

Line Jensen: ”Hver dag starter det forfra” 
Jeg købte denne graphic novel et par måneder inde i min barsel, fordi jeg simpelthen manglede noget relaterbart og humoristisk – og der ved jeg, at Line Jensen kan levere! Hun beskriver med kontant ærlighed barselslivets op- og nedture. 

Med sin finurlige streg illustrerer hun genkendelige scener fra et familieliv, der både byder på lys og mørke. Jensen er nærmest blevet kult på Instagram og har til dato 75.000 følgere, der følger med i hendes liv. 
 

Tags
Materialer