Juleanbefalinger fra børnebibliotekarerne

Hvad er børnebibliotekarernes yndlings julebøger? Her er et par af dem.

Noget af det Rie rigtig godt kan lide ved julen er nisser. Derfor har hun også en særlig forkærlighed for nissebøger. To af hendes favoritter er ”Nissernes hemmelige bog” og ”Nisser i hverdag og fest”. "I begge bøger viser nissen Mirko rundt i nissernes verden og bøgerne er nok en af de mest grundig optegnelser over nisser. Derudover er bøgerne illustreret i den flotteste dramatiske 1980 stil med nuttede sæler, luftballoner og bare bryster". 

For nogle år siden havde Camilla denne bog med på juleferie i sommerhus og den gjorde bare det hele lidt ekstra perfekt. Det er tre eventyrlige juleromancer og er jul og romantik ikke bare noget at det bedste. Som en ekstra plus er den også som film på Netflix.

"Lige siden jeg selv var barn har jeg altid elsket Nissebanden, den er både sjov, hyggelig og fyldt med en masse julehygge".

Stine har valgt julebogen "Da Boris blev julebjørn".

”Den gnavne bjørn Boris havde ellers planer om en god vintersøvn, men da han skovler sne med rød hue på, tror de andre dyr han er julemanden. Boris kan ikke fordrage julen, men nu må han passe tjansen som julemand. Humoristisk bog for børn fra 3 år og deres forældre.”

Hanne går jule-nostalgisk med ”Mere om Emil fra Lønneberg”, hvor man blandt andet kan læse historien om, hvordan Emil bespiste fattiglemmerne med al julemaden og fangede Kommandusen i ulvegraven.
"Så får jeg den der hyggelige julefornemmelse i maven – og JA – bogen er udkommet samme år, som jeg er FØDT!!!"

Hanne anbefaler også at se Jullerup Færgeby, som man kan se på DR.


Gerd er også julenostalgisk når hun anbefaler Kerstin Nilehns ”Jul i Kernehuset” hvor man følger en svensk familie der er flyttet i et stort hus på landet, skovler sne, bager brunkager, går Lucia-optog og meget mere sammen med deres søde farmor.

Lisbeth elsker julebøger, og at skulle vælge én er svært. Men hendes valg er landet på ”Kaptajn Bimses Jul”, som er en finurlig og sjov julekalenderhistorie.

I løbet af bogens 24 kapitler spirer en varm juleglæde frem, når vi hører om Anna og Kaptajn Bimses julerejse til Fedtegreven i Odsherred.

Sproget gør én nysgerrig og nærværende, - og man efterlades med et smil og forventningens glæde til morgendagens nye kapitel. Tag bare og kig på kapitlernes overskrifter. Fx ”Andet kapitel: Om at have noget godt inde i sig, træuld blandt andet”, ”Sjette kapitel: Om at være ellehvid af glæde” eller ”Ottende kapitel: Om en snedrive med håndtag, samt problemet med at fortabe sig i karameller”.

Glædelig julelæselyst!