Børnebibliotekarerne anbefaler!

Hvad er den bedste børnebog, du har læst i 2022? Ikke den bedste børnebog der er udkommet i 2022, men den bedste du har læst?

...det har vi spurgt børnebibliotekarene om, og fået disse svar:

Lisbeth har valgt bogen "Bjørnen som ikke havde været der før" af Oren Lavie.
Det hele starter ikke med en bjørn, som du måske skulle tro, - men med en kløe. Kløen klør sig op ad et træ, og nu er der så en bjørn, som prøver at finde sig selv. En skøn filosofisk børnebog, hvor du også møder en tænkepingvin og en skildpaddetaxa. Læs den hvis du er vild med bjørne, finurligt sprog og eftertænksomhed.

Hanne går med bogen "Omars altan" af Trine Bundsgaard. 
En dejlig historie om en lille person, der interesserer sig for træer og ikke så meget for fodbold. Vidunderligt illustreret.

Camillas bedste læseoplevelse i 2022 er "Eventyrhuset" af T.J. Klune
"Jeg fik denne fine perle af en fantasy bog anbefalet af en anden kollega. Jeg var på barsel og havde brug for at læse en hyggelig bog som samtidig var spændende. Det må jeg sige at Eventyrhuset lever helt op til, den er både hyggelig, sjov, finurlig og spændende. Jeg sad tilbage med et kæmpe smil på læben da jeg havde læst bogen. Så Eventyrhuset får min varmeste anbefaling og den bedste bog jeg har læst i år."

Stine har valgt bogen "100 børn" af Christoph Drösser. En bog som også er en af børnebibliotekets udvalgte
"Hvor mange procent af verdens børn kan gå på internettet derhjemme, hvor mange spiller fodbold og hvor mange har ingen sko? Nutidens vilkår og indhold i børnelivet gøres tydelig i bogen ”100 børn”, på godt og ondt. Den kan også bruges som quiz-bog, lån den med hjem og quiz din familie. Ps. det er 50 % af verdens børn, der kan gå på internettet derhjemme".

Her er den bedste bog Rie har læst i 2022. Det er "Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder" af Benjamin Alire Saenz.
Det vilde ved denne bog er at den er skrevet i så let et sprog, der beskriver så simple mysterier som drømme, som tavshed,som kærlighed. Den handler om at være mexicansk, ikke at have nogen venner, at være bøsse uden at vide det, at være tavs om store ting, at mangle en bror der sidder i fængsel, at lære verden at kende. "Virkelig fin roman", siger Rie, som håber at få tid til at læse efterfølgeren her i julen.

For Sarah er årets bedste børnebog "25 kvinder der formede fortiden: kend din historie: fra 2000'erne tilbage til 1840'erne" af Gry Jexen og Sofie Kampmark.
Med smukke illustrationer og tidslinjer, der minder os om alle de ting, man ikke havde i fortiden, bliver vi ført ind i 25 historiske kvinders liv. Kvinderne levede i forskellige tidsaldre og påvirkede meget forskellige dele af fortidens samfund. Vi hører om alt fra videnskabelige gennembrud til en fantastisk stuntperformer, store sangerinder og aktivistiske kvinder, der i kongehuset, på børnehjemmet, i radioen og på gaden har gjort en forskel og fungeret som forbilleder for andre kvinder. Læs den, hvis du godt kan lide historie, tegneserier og ikke mindst, stærke karakterer.

Gerd har valgt "Walker & Dawns berømte postordrekatalog" af Davide Morosinotto.
En dag finder fire børn tre dollars i en gammel tomatdåse. De beslutter at bestille en revolver fra Walker & Downs berømte postordrekatalog – men modtager i stedet et lommeur. Defekt, endda. Der er ikke andet for end at drage tværs gennem Amerika for at opklare misforståelsen ... eller rettere mysteriet. For der er andre, som meget gerne vil have fingre i uret. En bog før børn der kan lide at læse bøger som foregår i gamle dage. Meget spændende og ikke altid helt politisk korrekt.

 

Materialer