Vores nye hverdag som skærmtrolde

Af Anonym (ikke efterprøvet)
22.03.21
Se hvad børnebibliotekerne tilbyder lige nu

Der er blevet sat ”strøm” til dine børnebib’er. Vores skranke i udlånet er skiftet ud med platforme som whereby, chats, mobil, zoom, facebook, instagram, streaming o.lign. Få et lille indblik i vores nye hverdag og læs om vores tilbud til dig med behørig afstand midt i en coronatid.

Mange veje til at låne materialer: Dørene til bibliotekerne er lukket, men vi er her og har vagter, ganske som vi plejer. Vi sidder blot hjemme og betjener dig via telefon, chat og whereby (videosamtale). Ja vi er blevet små skærmtrolde, der prøver at huske den daglig oprydning af køkkenbordet, fjerne vasketøjet fra krogene eller sende ægtefællen ind i et andet rum, inden vi møder ind på ”kontoret”. Kort og godt med begejstring trodser vi det hjemmelige rod og en masse fumleri med tasterne, så du stadigvæk har adgang til materialer og underholdning. Så hold dig endelig ikke tilbage, vi er friske på enhver bibliotekarisk opgave, du stiller os.

Din offline bibliotekar: Iklædt mundbind, en spritflaske i lommen og behørig afstand til de fremmødte kolleger, har vi selv begrænset fysisk adgang til biblioteket. Men når vi er der, bruger vi tiden fornuftig. Vi finder materialer frem til dine bestillinger. Vi rydder op i gamle slidte bøger og sætter nye på plads. Ja der kommer hele tiden nyt på hylderne, som du kan låne.  Læs her om dine muligheder for at låne materialer.

 Vi elsker at tale om litteratur og nedlukningen har ikke stoppet os på nogen måde. Vi har f.eks talt med rigtig mange skoleelever i Ballerup via zoom og whereby, hvor vi har anbefalet gode bøger til fritidslæsning. Især 6.klasseeleverne i Ballerup har haft vores fokus de sidste pr. uger, da de snart skal dyste i højtlæsning til Ballerup Mesterskaberne. Det har været utrolig overraskende, sjovt og lærerigt for os at ”besøge ungerne” i deres værelser. Den størst glæde har været at opleve elevernes engagement ved at dele deres læseoplevelser.

Lyt, lyt og lyt: Underholdning lige til din stue har vi også på programmet. Vi har allerede sammen danset eventyret Fyrtårnet live og hørt forfatteren Ida-Marie Rendtorff tale om hendes serie Isens hjerte. Du kan finde interviewet her  Vores kollega Lea og hendes læsepatrulje har lavet nogle fine podcasts, hvor de har en fantastisk snak om sandheden og filosofi i børnehøjde. Du finder dem her eller her

De små og lidt større er ikke glemt, vi har nemlig lige lanceret ”ulvetimen – førstehjælp til børnefamilier”, hvor du lige kan få en halvtimes pusterum, mens børnebibliotekaren læser en historie højt. Det sker tirsdage for de 6 – 9 årige og torsdage for 3-6-årige begge dage kl. 17.00- 17.30. Læs mere her

Vi savner! Den summende lyd af børn, der snakker, grinende løber rundt mellem reolerne eller sidder stille og får læst højt af en bog. Påsken står for døren og under normale omstændigheder vil bibliotekerne netop nu være fyldt med aktive og kreative børn, der maler påskeæg, klipper gækkebreve o.lign. Det savner vi, derfor vil vi gerne pynte vores vinduer med deres kreative gækkebreve klip og remser i de kommende uger, som vi alle kan få glæde af at se fra Centrumgade, Ballerup. Læs mere her

Vi ønsker dig en dejlig påske og glæder os til at se og høre fra dig, hvad enten det snart bliver fysisk på biblioteket eller på en af de mange digitale platforme, vi nu lever i.