Auster og Murakami
Kilde: Forfatterweb

Udnyt tiden: Kom i gang med et stort forfatterskab

17.04.20
Nu har du endelig tiden til at gå i gang med et stort forfatterskab. Men hvilke forfattere er værd at kaste sig over og hvilke titler er de bedste at starte med?

Jeg har udvalgt to forfattere, der længe har været storfavoritter i den danske litteraturverden: japanske Haruki Murakami og amerikanske Paul Auster. De er favoritter af en grund - de skriver begge to helt eminent. 

Jeg har pløjet mig gennem deres forfatterskaber og vil nu give mit bud på hvilke titler, du med fordel kan kaste sig over, hvis du gerne vil i gang med den ene, anden eller begge to!

Trækopfuglens krønike

Haruki Murakami: Trækopfuglens krønike
Én af mine alletiders favoritbøger. Det er en stor oplevelse, at læse denne saga om en hjemmegående mand, hvis liv ændrer sig markant, da hans kone og kat pludselig forsvinder fra jordens overflade.

Murakami mestrer den magiske realisme, der kommer til udtryk som en snigende forskubbelse af virkeligheden, som vi og hovedpersonen kender den.

1Q84

Haruki Murakami: 1Q84
Denne trilogi er Murakamis bud på en thrillerserie. Der er masser af suspense og siderne vender nærmest sig selv.

Han giver dog ikke slip på den magiske realisme, der kendertegner hans forfatterskab, for også her bliver virkeligheden let fordrejet og det mystiske sniger sig ind i hovedpersonernes liv.

New York Trilogien

Paul Auster: New York trilogien
Denne titel er en samling af tre korte bøger fra Austers tidlige forfatterskab. De foregår alle sammen i New York og følger tre forskellige personer, der finder sig selv i underlige og uforklarlige situationer. 

By af glas er min favorit: Her følger vi krimiforfatteren Quinns efterforskning af en gådefuld og absurd sag om en far, der vil slå sin søn ihjel. Paul Auster selv optræder også som karakter i fortællingen, hvilket kun gør den mere mystisk! 

Nysgerrig efter mere? Læs om Murakami her og her. Læs om Paul Auster her og her.

God læselyst! – Sarah, litteraturformidler.

Ps. Store dele af Murakami og Austers bagkatalog kan læses eller lyttes til uden begrænsning på eReolen! 

Materialer