Racisme i Danmark

Den amerikanske diskussion om racisme giver genlyd i store dele af verden

Drabet på den afroamerikanske George Floyd har skabt genlyd i store dele af verden. Både i form af protester, der bakker op om kampen mod racisme i USA, men også fordi det har fået mange lande til at diskutere racisme inden for egne grænser. Det gælder også i Danmark.

Racistiske ytringer og diskriminerende adfærd baseret på racisme er forbudt i de fleste europæiske lande, og det har blandt andet baggrund i erfaringerne fra første halvdel af 20. århundrede, hvor den nazistiske ideologi, der var tæt knyttet til racismen, fik stor tilslutning og medførte udryddelsen af millioner af jøder og andre, der af nazisterne blev anset for mindreværdige. Den racistiske lovgivning, som nazisterne gennemførte, findes ikke tilsvarende i Europa i dag. Men det betyder ikke at racismen er væk i dag, heller ikke i Danmark.
(Kilde: Faktalink)

I nedenstående har vi fundet en række bøger og artikler, der diskuterer racisme i Danmark. Det gælder både den mere åbenlyse racisme og den racisme der indimellem sniger sig ind i et samfund og som kan være farligt svær at genkende.

Artikler om racisme findes HER

Du kan også læse mere om racisme i Danmark i Faktalinks artikel HER og blive klogere på racisme i USA HER.

Materialer