Pynt op med hjemmehæklet julepynt

Lad julefreden sænke sig og giv dig selv en pause med et julet hækleprojekt

Noget af det bedste Pernille ved i december er at finde sin hæklenål frem og tilføje mere hjemmehæklet pynt til samlingen. Gør som hende, og find gode hæklebøger til din fordybelsestid:

Hæklet Julepynt af Maja Hansen: Her kan du både lave en super sød julegris, små hjerter og mange andre små motiver. Motiverne er oplagte til at tilføje lidt skæg til juletræet.
 

Juleamigurumi af Ilaria Caliri: Vi fortsætter med de små søde figurer, som her både er i store og små størrelser. F.eks. kan du lave et juletog der transporterer små pakker, eller et virkelig bedårende rensdyr til et kært barn (det Pernille holder på billedet)
 

Julehæklerier af Frøydis Fadum: Er du til mere klassisk julepynt ville jeg klart give denne bog et forsøg. Der er de snefnug og stjerner, som særligt hæklenålen kan lave i flere variationer. Præcis som vi husker dem fra vores forældres og bedsteforældres tid. Smukt og enkelt, og perfekt som bordpynt juleaften.

Her kan du set et udsnit af projekterne fra bogen: 

 

Hæklet Nordisk Julepynt af Heidi B. Johannsen og Pia H. H. Johannesen: Denne bog er til dem, der godt kan lidt julen i det enkle og æstetiske udtryk. Der er det smukkeste og simpleste julepynt til træet som. f.eks. en fortolkning af de julefule jeg selv kender fra min barmdom hos farmor. Er man til den romantiske side af julen er der også her en opskrift på en hæklet mistelten.

Her kan du set et udsnit af projekterne fra bogen: 

 

Og for lidt afveksling.......

Udover hæklet julepynt er der også lidt at finde til strik og syning, der kan snige sig med i Pernilles julenørkletid. Her er særligt håndarbejdsbladene gode med inspiration, der følger juletrenden. Her kommer et udpluk fra to blade hun klart skal lave noget fra:


 

Alt om Håndarbejde Strik nr. 10A/2019: I bladet kom der det ene smukke/finurlige julepynt efter det andet og man har lyst til at låne bladet hjem selv, men det står i håndarbejdsudstillingen så I andre kan få glæde af det. Der er bl.a. den fineste strikkede tinsoldat, elegante julekugler, juletræer med den sjove boble teknik og det fineste juletøj til de hurtige strikkere. 

Her kan du set et udsnit af projekterne fra bladet:

 

Burda Style nr. 11a/2021: I dette blad er der et særligt tema med jul, som ikke blot indeholder en flot julesok eller julekalender, men også ideer til de populære julekranse af julekugler, til-og-fra-kort samt andre kreative projekter, du let kan lave hjemme eller med børn.

Her kan du set et udsnit af projekterne fra bladet: 

 


Vi håber du vil give dig selv tid til at hygge med det, du bedst kan lide, og får den dejligste jul.

Materialer