Mens du venter på "Strik 2"

Den landskendte strikkeguru Lærke Bagger er tilbage med den nye "Strik 2". Den har allerede fået en del reserveringer, så vi har samlet nogle forslag med strikkebøger, du kan kaste dig over i ventetiden.

Efter succesen med sin første bog "Strik" fortsætter Lærke Bagger  i "Strik 2" sit princip om demokratisk strikning, hvor strik skal være for alle. Hun går imod folkesygdommen perfektionisme og viser dig i stedet, hvordan du kan bruge alle dine garnrester til uprætentiøse og farverige kreationer. 

Aldrig har hun været mere personlig, end når hun i denne efterfølger har mantraet ”Knit it out”. Hun bruger strikning som en terapiform, hvor hun blandt andet bearbejder den vrede og sorg, hun har oplevet i forbindelse med tabet af sin far. Håndarbejde og håndværk bliver for Bagger en måde at få vendt tankerne og hun får samtidig produceret noget som repræsentation på følelserne. Hun fortæller åbent om sine oplevelser, og bogen bliver på den måde en form for strikkebiografi. Bogen er således en reaktion på den vrede og sorg hun har oplevet, men du får samtidig en masse af Baggers vilde designs. 

Vi har i vores anbefalinger til, hvad du kan muntre dig med i ventetiden på den nye "Strik 2", fokuseret på de to spor; på den ene side bearbejdelse af følelser i håndarbejde og på den anden side den vilde æstetik, hvor mønstre, teksturer og farver får plads til at boltre sig. 

Strik en pause

Ligesom Bagger benytter sig af tilgangen "knit it out", er "Strik en pause" et forsøg på at vise, hvordan man kan kombinere skaberglæde med mindfulness. Bogen guider dig til at gøre strikning terapeutisk, hvor formålet blandt andet er at komme stress til livs og samtidig give dig selv små åndehuller i hverdagen. Du føres gennem forskellige teknikker til mindfulness i synergi med maskerne, men bogen indeholder også en masse klassiske og simple opskrifter lige til at gå til. 

 

 

 

En samling af strik

Er det, du godt kan lide ved Lærke Bagger, i stedet hendes hang til vilde farver og former? I så fald kan du kigge på Laura Dalgaards "En samling af strik" mens du venter på "Strik 2". I den har Dalgaard samlet en masse opskrifter fulde af farver og med forskellige flotte mønstre og motiver. Bogen indeholder opskrifter på alt fra imponerende sweatre til vilde bukser og halstørklæder, du kan give dig i kast med. 

 

 

 

Flere strikkebøger

Er de to fremhævede forslag ikke lige noget for dig? Eller er de allerede udlånt til en anden låner? Du kan altid reservere bøgerne, så du er med i køen, men vi har også fundet endnu flere inspirende bøger om strik og håndarbejde. Se dem her:

Materialer